Kawasaki Intermoto Ponyexpres: Dnešek byl skoro jako vítězství

V úvodním závodě letošní sezóny Supersport World Championship na australském okruhu Phillip Island skončili oba naši piloti v Top-6, což je možno vzhledem k jejich zdravotnímu stavu považovat za vítězství, nebo aspoň minimálně za pódiová umístění a patří jim za to obrovský obdiv.

Do závodu na 15 kol odstartoval nejlépe mistr světa Kenan Sofuoglu sledován Samem Lowesem. Ovšem start se podařil i oběma našim jezdcům, zejména Lucovi Scassovi, který se z 19. místa na roštu hned posunul mezi nejlepší patnáctku. A zatímco na čele zuřil boj mezi obhájcem titulu Sofuoglem a králem testů a kvalifikací Lowesem, za kterými jezdil bezpečně jako třetí Michael vd Mark, tak o čtvrté místo se pralo kvarteto ve složení Fabien Foret s Robertem Rolfem a s oběma jezdci týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres Davidem Salomem a Lucou Scassou.
Závod vyhrál mistr světa Kenan Sofuoglu před Samem Lowesem a Michalem vd Markem. Zkušený, ale především zdravý Fabien Foret dojel čtvrtý a hned za ním byli cílovým šachovnicovým praporkem odmávnuti naši borci: David Salom a Luca Scassa na místech 5 a 6, což znamenalo pořádnou porci mistrovských bodů a z pohledu nejen našeho týmu, ale i zahraničních médií, doslova vítězství vůle nad nepřízní osudu.
David Salom - 5. místo, ztráta 12.076 sec. za vítězem:Po pátku, kdy jsem pořádně otevřel oči v helikoptéře a pak až opět v Melbourne v nemocnici, jsem ale zjistil, že jsem bolestivě hendikepován. Ovšem rozhodl jsem se úplně jasně: musím zkusit jet! Team mi připravil super motorku a tak se to taky podařilo. S nadšením v týmu a se všemi kolem sebe věřím, že se letos na podium už brzy dostaneme, ale dnes to prostě více díky mým potížím bohužel nešlo. Děkuji všem doma, rodině i všem našim partnerům a hurá do Aragonu.”
Luca Scassa – 6. místo, ztráta 12.943 sec. za vítězem: “Po utišující injekci ve warm upu to bylo s mojí rukou lepší a věřil jsem, že to půjde, i když pozice na startu byla hodně těžká. Po startu, a když první dvě kola vyšla, věřil jsem chvilku , že s Davidem můžeme ještě dojet Van de Marka, ale hned potom se mně strašně ozvala ruka a opravdu jsem by rád, že jsem závod vůbec dokončil a přivezli jsme jako team do Evropy dobré body. Musím s rukou hned u nás doma k doktorovi a těším se na další super práci s teamem do Aragonu a moc všem děkuji, je to super“.
Joska Kubíček, majitel a manažer týmu: „Jsme všichni nesmírně šťastní, opravdu to přirovnávám k loňskému roku, ale fakt je to super. Chlapi neskutečně zabrali, hlavně oba jeli i pro team a prostě se povedl parádní výsledek. Jsem hrdý na všechny kluky v teamu, zamakali a připravili opravdu super motorky. Chtěl bych poděkovat našim partnerům v čele s Ponyexpres a Hero, ale taky všem dalším. Bez těch všech by to určitě nešlo a taky patří samozřejmě dík Kawasaki Motors Europe“.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist