Intermoto: Scassa pátý ve slunečném Doningtonu

Luca Scassa se v pátém závodě Mistrovství světa Supersportů v anglickém Doningtonu dokázal z jedenácté pozice na startovním roštu probojovat po 22 kolech skvělé jízdy na úžasné páté místo.

Luca, kterému tento okruh sedí a který projel cílovou čárou jako druhý jezdec na Kawasaki, jel naplno po celou dobu závodu a jeho páté místo ho nyní s 45 body posunulo na pátou pozici v bodování mistrovství světa.

Florian Marino spadl po nešťastné srážce s Lucou, když se oba jezdci v sedmnáctém kole střetli při výjezdu ze zatáčky Goddards Hairpin. Florian se vrátil do závodu a dojel na 21. místě. Podařil se mu úžasný start ze čtvrté pozice a po nějakou dobu se držel druhý, ale poté se propadl dozadu kvůli problémům s trakcí.

Florian je nyní v mistrovství desátý s 31 body, které na základě svého umístění ve dvou závodech získal od té doby, co nahradil zraněného Davida Saloma. Ten doufá, že na další závod v Portimau 9. června už bude v dobré kondici.

          

Luca Scassa:
Závod jsem si užil, ačkoliv v kvalifikacích jsem s tím trochu bojoval. Během nich jsme zkusili hodně věcí a nikdy jsme neujeli více než čtyři kola v kuse, takže závod jsem jel v podstatě naslepo. Byly tam nějaké souboje, až jsem se dotáhl na Floriana. Nevím, kdo se koho dotkl, ale stalo se. Nakonec jsem skončil pátý a blízko čela skupiny, ve které jsem jel. Vzhledem ke startu z jedenácté pozice a s touto úrovní konkurence je to rozhodně dobrý výsledek. Pokud se každý závod dokážeme udržet v nejlepší pětce nebo šestce a občas se dostat na podium, bude to dobré.”

          

Florian Marino:
„Spadl jsem po kontaktu se svým týmovým kolegou. Popravdě jsem nejezdil úplně stejnou stopu jako všichni ostatní. Jezdil jsem zeširoka, abych mohl ve výjezdu ze zatáčky přidat dříve plyn. Během kola, kdy jsem spadl, jsem se dostal trochu mimo stopu. Luca přijel a ani jeden jsme neubrali. Takže do mě vrazil a spadl jsem. Už od startu jsem měl problémy s přilnavostí zadního kola a v posledním úseku jsem ztrácel, nechtěl jsem, aby mě tam někdo dohnal.

Josef Kubíček, majitel týmu: Tohle je pro náš tým poprvé, co se naši jezdci střetli a jeden z nich spadl. Z mého pohledu jde pouze o závodění. Luca na Floriana určitě schválně nezaútočil, ale samozřejmě i pro Floriana to byla těžká situace. Myslím, že je to v pořádku. Jak říkám, je to závodění. Top pětka pro Lucu je dobrá a nyní se soustředíme na další závod. Florian měl nějaké problémy s přilnavostí, takže se hodně dostával do smyku, ale to doufám dokážeme spravit."

Supersport World Championship 2013 - Donington Park Racing Circuit, závod

01- Sam Lowes – Yakhnich Motorsport – Yamaha YZF R6 – 22 kol za 33’37.767
02- Kenan Sofuoglu – MAHI Racing Team India – Kawasaki ZX-6R – + 11.105
03- Roberto Rolfo – ParkinGO MV Agusta Corse – MV Agusta F3 675 – + 14.528
04- Lorenzo Zanetti – Pata Honda World Supersport Team – Honda CBR 600RR – + 19.999
05- Luca Scassa – Kawasaki Intermoto Ponyexpres – Kawasaki ZX-6R – + 20.120
06- Jack Kennedy – Rivamoto – Honda CBR 600RR – + 20.385
07- Sheridan Morais – PTR Honda – Honda CBR 600RR – + 24.324
08- Andrea Antonelli – Team GoEleven – Kawasaki ZX-6R – + 27.395
09- Fabien Foret – MAHI Racing Team India – Kawasaki ZX-6R – + 28.153
10- Glen Richards – Smiths Triumph – Triumph Daytona 675R – + 28.264
21- Florian Marino – Kawasaki Intermoto Ponyexpres – Kawasaki ZX-6R – + 59.720

2013 - FIM Supersport World Championship - průběžné pořadí

1. Sam Lowes (Yamaha) 95 bodů
2. Kenan Sofuoglu (Kawasaki) 65
3. Fabien Foret (Kawasaki) 61
4. Lorenzo Zanetti (Honda) 53
5. Michael Vd Mark (Honda) 49
6. Luca Scassa (Kawasaki) 45
7. Roberto Rolfo (MV Agusta) 38
8. Andrea Antonelli (Kawasaki) 37
9. Jack Kennedy (Honda) 34
10. Florian Marino (Kawasaki) 31
18. David Salom (Kawasaki) 11

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist