Fraser Rogers těsně za body

Premiérový závod Mistrovství světa Supersport na okruhu Sepang v Malajsii skončil pro český tým Com Plus SMS Racing šestnáctým místem v cíli nedělního závodu.

Mistrovství světa Supersport o tomto víkendu pokračovalo svým šestým kolem na okruhu Sepang international v Malajsii. Tým Com Plus SMS Racing pro nedělní závod vybojoval dvacátou startovní pozici, ze které se britský jezdec týmu Fraser Rogers posunul na 18. místo.

Další jezdci nebyli před ním nijak vzdáleni, proto následná kola slibovala zajímavý souboj o bodované pozice. Bohužel na konci třetího kola Fraser chyboval a havaroval. Do závodu se sice ještě dokázal vrátit, ale cílem nakonec projel na prvním nebodovaném místě, tedy na šestnácté pozici.

Manažer a majitel týmu Jan Saska k závodu v Malajsii uvedl: „V horké Malajsii jsme na okruhu Sepang dosáhli na 16. místo. Celý závodní víkend byl ve znamení hledání, protože nikdo neměl s neznámým okruhem žádné zkušenosti. V prvním volném tréninku v pátek dojel Fraser na devatenáctém místě. Odpoledne si o jedno místo pohoršil a tato pozice ho pak provázela až do sobotní kvalifikace.“

„V neděli po startu z dvacátého místa se však během dvou kol propracoval před tři soupeře a zajížděl svá nejrychlejší kola za celý víkend. Bohužel na konci třetího kola lehce havaroval, motocykl rychle zvedl a pokračoval v závodě, ale dvacetivteřinovou ztrátu již dohnat nedokázal. Bylo z toho tedy jen 16. a nutno říci, že poslední klasifikované místo. I přes velká vedra (kolem 37 stupňů) technika fungovala perfektně, za což patří dík celému týmu.“


Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist