Francouzský víkend v Magny-Cours Königovi nevyšel

Náročný víkend prožil Oliver König ve Francii, kde se jelo další pokračování šampionátu superbiků. Na Magny-Cours se chtěl talentovaný český jezdec předvést, usilovat o přední pozice. Jenže se k tomu vůbec nedostal. V sobotním závodě třídy Supersport 300 dojel na 21. příčce, v neděli byl dvaadvacátý. „Víkend hodnotím jako velké zklamání zvlášť po tom, jak se mi dařilo v Mostě. Snažili jsme se najít technické problémy, ale s motorkou nic nebylo. Bylo to spíše o mém jezdeckém stylu,“ podotkl König, který z Francie odjížděl bez bodu.

Světlá chvilka přišla v neděli, když Oliver König ve warm upu předvedl 14. nejrychlejší čas. Jenže pro druhý závod měl velice složitou výchozí pozici, když startoval až za první třicítkou. I tak se závodník z týmu Movisio by MIE prodíral dopředu. „Jelo se mi lépe než v sobotu. Na motorce jsem měl lepší pocit. Pohyboval jsem se kolem dvacátého místa ve skupince, která bojovala o čtrnáctou příčku. Bohužel jsem se tam nebyl schopný prosadit,“ popisoval König, který se rovněž zapojoval více do soubojů. „V sobotu jsem někoho předjel a pak mi to vrátil na rovince. Teď to bylo lepší.“

Během víkendu tým včele s manažerem Milošem Čihákem hledal možné technické komplikace na motorce. Ty se však nepotvrdily. Königův jezdecký styl moc nevyhovoval specifikám francouzského okruhu. „Ke konci závodu jsem začal ztrácet ve druhé zatáčce. Zavíral se mi předek a nebyl jsem schopný udržet rychlou stopu jako předtím. Původně jsme si mysleli, že to bylo technikou, ale nebylo to tak,“ přiznal König, který na závodech v Mostě dokázal vybojovat stupně vítězů.

Českému jezdci se ozvaly také zdravotní problémy a hlavně šrámy po nehodě z minulého roku. „Po loňském pádu jsem měl zlomenou pánev, ze které mě občas trápí potíže se zády. O víkendu se to ozvalo více, než jsem čekal, bolesti mi vystřelovaly do zad a nohou. Musím se dát dohromady před dalšími závody a pořešit to s fyzioterapií,“ doplnil König, kterého za dva týdny čekjí závody v Barceloně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist