FIM WorldSSP300 + FIM WorldSSP 2018 – Předběžný seznam jezdců

Na předběžném seznamu jezdců WorldSSP je celkem 30 závodníků, celkem 36 jich je na seznamu jezdců šampionátu WorldSSP300. Zatímco sezona 2018 začíná v případě seriálu WorldSSP už v Austrálii, jezdci třístovek pojedou svůj první závod až ve španělské Aragonii.

WorldSSP

Titul mistra světa bude obhajovat Lucas Mahias (GRT Yamaha Official WorldSSP Team), který bude v jedné garáži znovu s talentovaným Italem, jímž je Federico Caricasulo (GRT Yamaha Official WorldSSP Team). Velkým soupeřem Mahiase bude Turek Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), který měl letos smolnou sezonu a bitvu o titul těsně prohrál. S Turkem pojede v jednom týmu Japonec Hikari Okubo (Kawasaki Puccetti Racing).

Zajímavé bude sledovat tým GMT94, jenž je špičkovým hráčem v MS vytrvalostních závodů motocyklů a příští rok zkusí supersporty s Francouzem Mike Di Megliem. Dvojice jezdců z prostředí WSBK, Raffaele de Rosa a Ayrton Badovini, nastoupí ve FIM Supersport s týmem MV Agusta Reparto Corse by Vamag.

WorldSSP300

V kategorii třístovek je celkem šestatřicet závodníků v osmnácti týmech. Titul nebude obhajovat Marc Garcia, takže šance pro jezdce jako Dani Valle (Yamaha MS Racing), Scott Deroue (Motosport Kawasaki) nebo Mika Pérez (Kawasaki ParkinGO Team).

Příští rok uvidíme v závodech WorldSSP300 hned dvě ženy. Ta první je Ana Carrasco (DS Junior Team), která letos slavila vítězství v závodě, a druhou je její rivalka z mistrovství světa Maria Herrera (Yamaha MS team).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist