Do prvního závodu sezóny z třetí řady

Teplota vzduchu 35 - 40 stupňů, teplota asfaltu až 55. To byly podmínky při kterých se jely obě kvalifikace na zítřejší závod Supersportů. Po ne úplně úspěšném testu z pondělí a úterý kdy bylo nutno zanalyzovat veškeré poznatky, nastoupil tým do první kvalifikace sice trochu nervózní, ale plně připraven.

Zatím, co v pondělí a úterý bylo velmi příjemně a téměř bez větru, od včerejšího dne se do místního konce léta vrátily tropy. I přes tuto skutečnost Lukáš hned z počátku ukázal, že s ním je nutno počítat do předních pozic. Ze čtyřicetipěti minut vykroužil čas na skvělé osmé místo. Nálada v boxu byla přímo fantastická a všechny problémy z testu byly zapomenuty.

Dnešní druhá kvalifikace Supersportů, ale i Superpole Superbiků byly ovšem výrazně narušeny tragickou nehodou mladého australského jezdce v prvním kole australského mistrovství Superstock 600.

Jelikož vyšetřování této tragedie trvalo déle než se počítalo, Superpole byl zrušen, poté bylo vyhlášeno i zrušení naší kvalifikace, ale v zápětí byla kvalifikace odstartována s hodinovým zpožděním. V obrovském vedru, kdy většina jezdců už pomalu myslila na odchod se kvalifikace nakonec odjela. Bohužel jsme nedokázali druhou řadu udržet a Lukáš odstartuje z řady třetí. Z dvanáctého místa. Nutno podotknout, že od sedmého do jedenadvacátého místa jsou jezdci v jedné vteřině.
Poslední zpráva dnešního dne. Rozhodnutím ředitelství závodu na doporučení dodavatele pneumatik Pirelli bude zítřejší závod zkrácen na 15 kol. Toto rozhodnutí má zajistit bezpečnost jezdců, jelikož zítra mají teploty ještě vyrůst. Toto bylo rozhodnuto, a i přes vyjádření manažerů všech přítomných týmů byl jejich hlasováním závod zkrácen. Zítra ve 13.30 tedy odstartuje 15ti kolový závod.

Lukáš Pešek : "První kvalifikace včera byla super. Všechno klaplo tak, jak jsme si naplánovali. Dneska od rána bylo opravdu vedro. Venku na sluníčku bylo snad padesát stupňů. Už jsme trochu čekali, že druhá kvalifikace nebude, ale byla. Časy se nakonec oproti očekávání jeli velmi rychlé. Zajel jsem také několik rychlých kol. Dokonce časy 1:35 víckrát než včera, ale v závěru to prostě nestačilo. Kdybychom ještě zvládli jednou vyměnit zadní gumu, tak možná. Ale to se už nepodařilo. Nicméně do zítřejšího závodu jsem připraven dobře. Obavu z toho, že gumy nevydrží celý závod vyřešili za nás a tak tedy zítra dáme sprint."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist