Čtvrtý závod letošní sezony, nová trať pro Gabora

Ačkoliv Gabor normálně nemá žádný problém s adaptací na novou trať, otázka Monzy je ale trochu jiná. Trať v Monze je extrémně rychlá, s minimem zatáček a proto znalost ideální stopy je zde velikou devizou.

Hlavně pro zajetí co nejlepšího času, je brždění ve správnou chvíli a nájezd do těch několika málo zatáček alfa a omega. Navíc v pátek celý den pršelo a předpověď na sobotu byla zcela opačná. Takže to co se v nastavení udělalo včera, dnes samozřejmě již neplatilo a začínalo se znovu. To že jsme včera dokázali odpoledne říct, že máme nějaký základní setup pro Gabora, bylo dnes k ničemu.

    

Dnes ráno se za velmi příjemného sluníčka začlo znovu a hlavně ranní volný trenink byl velmi vyrovnaný. Jedenáct pilotů v jedné vteřině. Gabor sice tuto skupinu uzavíral, ale s naprosto žádným odstupem na chtěné šesté místo a tím druhou řadu na startu. V odpolední kvalifikaci již teploty jak vzduchu tak asfaltu byly velmi letní a tak poznatky z rána byly opět pryč. Navíc celou jízdu dvakrát narušila dešťová přeháňka a tak do zítřejšího závodu Gabor odstartuje z osmnáctého místa. Ještě teď večer přijde velmi podrobná analýza jak dat z motorky, tak Gaborových jezdeckých poznatků a už teď víme jaké další změny do warmupu bude třeba udělat.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist