Com Plus SMS Racing: Pouhé 4/10 od bodu

Na španělském okruhu Motorland Aragon nastoupil český tým Com Plus SMS Racing do druhého závodu Mistrovství světa Supersport.

Druhý závod Mistrovství světa Supersport proběhl dnes odpoledne na okruhu Motorland Aragon ve Španělsku. Ve velkém vedru a pod blankytně modrou oblohou, stálo na startovním roštu 35 motocyklů, mezi kterými byl i stoj Honda českého týmu Com Plus SMS Racing, v sedle s maďarským závodníkem Balazsem Nemethem. Ten po náročné kvalifikaci startoval až z 33. místa a bylo tedy jasné, že jej čeká velmi tvrdá práce.
Po prvním kole patřila jezdci jičínského týmu 27. pozice, ze které se v polovině závodu vypsaného na 19. kol posunul již na 23. místo. Dobrým závodním tempem neustále dojížděl skupinu několika jezdců, do které se také ve druhé polovině závodu zapojil. Čtyři kola před cílem se posunul v této skupině na druhou pozici, což znamenalo průběžné 20. místo. Boj vrcholil v posledním kole, kdy díky problémům několika rychlejších jezdců bojovala skupina s Balazsem Nemethem o bodované pozice. Cílem nakonec maďarský jezdec českého týmu projel na 16. pozici, když na jeden bod mu chyběly necelé čtyři desetiny sekundy.
Jan Saska, manažer a majitel týmu: „Body sice domů nevezeme, ale 16. místo z 33. startovní pozice je úspěchem a především pro Balázse je to malé osobní vítězství. Po startu se Balázs dostal na 31. pozici a postupně zrychloval a propracovával se startovním polem dopředu. S každým kolem bylo znát, že se mu postupně vrací ztracená sebedůvěra a důvěra v motocykl. V poslední třetině závodu zajížděl svá nejrychlejší kola a v tuto chvíli jel časy na úrovni jezdců kolem 10. místa. Do dalšího závodu v Assenu zbývají dva týdny a celý tým bude pracovat na tom, abychom vzrůstající trend potvrdili. Děkuji celému týmu za kvalitní a trpělivou práci během celého víkendu.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist