Com Plus SMS Racing: Opět deštivý Donington Park

Na okruhu Donington Park dnes začal další závod Mistrovství světa Supersport, kterého se pochopitelně zúčastní i český tým Com Plus SMS Racing se svým maďarským pilotem Balázsem Nemethem.

Historický okruh Donington Park hostí o tomto víkendu další kolo světového šampionátu kategorie Supersport. Na závodní dráhu v centrální Anglii vyrazil i český tým Com Plus SMS Racing, který dnes nastoupil do úvodního volného tréninku a první kvalifikace. V dopoledním tréninku objel Balázs Nemeth pouze tři měřená kola, protože krátce po zahájení tohoto tréninku začalo pršet, což přinutilo většinu jezdců zůstat ve svých boxech. Pršelo až do odpolední kvalifikace, která se tak již jela na mokrých pneumatikách a s motocykly nastavenými do deště. Balázs v této kvalifikaci zajel čas 1:48,153, což znamenalo 19. místo. O konečném postavení na startovním roštu rozhodne zítřejší druhý kvalifikační trénink.
Jan Saska, manažer a majitel týmu: „Co jiného čekat v Anglii. Na okruhu v Donington Parku nás tradičně přivítala zima a déšť. První páteční trénink začal sice na suchu, ale asi po pěti kolech začalo pršet a bylo po tréninku. Všichni zajeli do boxů a jen několik odvážlivců odjelo pár kol. Odpolední kvalifikace se jela již regulérně na vodě. Před tréninkem jsme si stanovili strategii a snažili jsme se najít co nelepší mokré nastavení. Balázs po zajetí nového motoru postupně zrychloval a nakonec z toho bylo 19. místo s nevelkým odstupem od první desítky. Je to náznak určitého zlepšení, které se budeme snažit zítra potvrdit.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist