CIA Landlords Insurance Honda nastoupí v Malajsii v nové sestavě

Tým mistrovství světa supersportů CIA Landlords Insurance Honda představil pro závod v Malajsii téměř komplet novou jezdeckou sestavu. Pro deváté kolo sezony nahradí Riccarda Russa thajský závodník Ratthapong Wilairot a protože je druhý jezdec Kieran Clarke stále zraněný, nastoupí za něho australský závodník Aiden Wagner, jehož jsme letos mohli krátce vidět v barvách týmu Intermoto.

Dvaadvacetiletý Ratthapong Wilairot letos závodil na divokou kartu v domácím kole v Thajsku, kde obsadil parádní páté místo v závodu, který vyhrál jeho bratr Ratthapark. V Malajsii dostane Ratthapong další šanci předvést své jezdecké kvality a možná si tím i říct o místo ve světovém seriálu. Thajec bude v Malajsii závodit společně s jezdci Gino Rea a Aiden Wagner.

„Znám motorku CIA Landlords Insurance Honda dobře, protože jsme ji použili v Thajsku, kde jsem skončil pátý,“ uvedl Ratthapong Wilairot. „Je to náročný šampionát s mnoha silnými závodníky, ale myslím si, že s tímto týmem můžeme v Malajsii zajet dobře a ukázat, že jsem rychlý. Děkuji CIA Landlords Insurance Honda za tuto šanci.“

Jednadvacetiletý Australan Aiden Wagner je úřadujícím šampionem australského mistrovství supersportů a v mistrovství světa SSP zajel nejlépe hned v úvodním podniku sezony na Phillip Islandu, kde byl třináctý. Pak závodil s českým týmem Intermoto, který ale skončil, takže jsme Wagnera mohli vidět závodit ve světovém poháru Superstock 1000.

Návrat mezi supersporty je pro talentovaného jezdce velkou výzvou. „Je to pro mě ohromná šance, abych v Malajsii předvedl co dokážu s motocyklem jednoho z nejšpičkovějších týmů v paddocku,“ řekl Aiden Wagner. „Rád bych s týmem CIA Landlords Insurance Honda podnikl další krok a budu cílit na svůj nejlepší výsledek sezony. Potřebuji se rychle seznámit jak s Hondou CBR600RR, tak týmem, ale jsem absolutně soustředěný a v perfektní kondici, takže se už nemůžu dočkat až budu závodit.“

V závodu v Malajsii a Kataru pojede Aiden Wagner za zraněného Kierana Clarke, který už letos závodit nebude. Australan má navíc velkou šanci s týmem CIA Landlords Insurance Honda pokračovat v kompletním ročníku 2016. Evropské závody v Jerezu a Magny Cours pojede za Clarkeho Kevin Manfredi, který už jej nahradil v Misanu.

S Italem Riccardem Russo se tým dohodl na předčasném ukončení spolupráce, protože nedošlo k naplnění očekávání jak ze strany týmu, tak samotného jezdce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist