Chaz Davies: Největší papírový favorit

Po odchodu nejlepších tří jezdců loňského šampionátu kubatury supersportů - Sofuogla, Lavertyho a Lascorze - do jiných závodních seriálů je pochopitelně čtvrtý ze šampionátu 2010, britský jezdec Chaz Davies tím největším papírovým favoritem, ačkoliv už 2 roky nevyhrál žádný závod.

Ačkoliv už dva roky nevyhrál britský jezdec Chaz Davies žádný závod - naposled v Daytoně 2008 - tak je odborníky považován za papírového favorita šampionátu SSP na rok 2011. Ostatně proč ne?, když první tři jezdci z loňského roku odešli závodit do jiných seriálů a Daviez byl v loňské tabulce na konečném 4. místě, přitom to pro něho byla sezóna "Rookies". Faktem ale také je, že proti dominantnímu triu Kenan Sofuoglu, Eugene Laverty a Joan Lascorz neměl Chaz Davies absolutně šanci, zbytek závodního pole ale držel 23-letý Angličan bez problémů v šachu. 


Tak jednoduché to ale určitě nebude, neboť jména jako James Ellison, Sam Lowes, Luca Scassa, Gino Rea, Fabien Foret a Broc Parkes, zaručují jistě velmi kvalitní startovní pole a budou bojovat o vítězství a podiová umístění. Ovšem Daviesův cíl na druhou sezónu jako továrního jezdce Triumphu v týmu BE1 je úplně jasný: zisk titulu mistra světa a přestup do WSBK. 

"Jsem relativně velký a mám dlouhé paže. Sice jsem ještě nikdy nejel na superbiku, ale v době mého závodění v Grand Prix ve dvěstěpadesátkách jsem testoval superstockový motocykl a klaplo to tehdy výborně", říká Chaz Davies, který se v letošní zimě kondičně připravoval společně s Caseym Stonerem a Leonem Camierem v Austrálii. 


Britský jezdec Davies tak chce jít ve stopách svých krajanů Jonathana Rey, Cala Crutchlowa a Eugene Lavertyho, kteří po úspěších v supersportech okamžitě zamířili do superbiků: "Než ale budu uvažovat o tomto kroku, tak musím mít v supersportech nějaký větší úspěch. A když se mně to podaří, tak budu úspěšný i v superbicích. Jelikož jsem ale v supersportech doposud žádný závod nevyhrál, tak si zatím nemusím dělat žádné starosti".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist