Carrasco prodloužila s Provec Kawasaki, cílem je druhý titul

Mistryně světa z roku 2018 Ana Carrasco pokračuje v roce 2021 s týmem Provec Kawasaki a bude usilovat o druhý světový titul ve třídě FIM Supersport300. První žena, která získala titul ve světové sérii supersportů letošní sezonu předčasně ukončila, jelikož se stále zotavuje ze zranění obratlů, která utrpěla při testování v Estorilu.

Španělka Ana Carrasco intenzivně pracuje v rámci rehabilitačních cvičení tak, aby mohla zahájit přípravu na novou sezonu počínaje tím, že znovu získá potřebnou fyzickou kondici. Cíle pro nadcházející sezonu jsou pro Carrasco jasné, znovu bojovat o přední pozice a získat druhý titul mistryně světa. Technické zázemí má k tomu ideální, jelikož katalánský tým rovněž provozuje superbikovou stáj, kde závodí Jonathan Rea.

„Rok 2018 byl pro mě jedinečný a mám pocit, jako by to bylo včera,“ prozradila Ana Carrasco. „Získat titul ve světové sérii WorldSSP300 mi zcela určitě navždy změnilo život. Nejen já dosáhla jednoho ze svých životních cílů, ale také jsem se stala symbolem pro ostatní ženy, které jsem inspirovala k tomu, aby si i ony splnily své sny.“

„Na startu jsem závodník jako každý jiný, ne žena ale rival. Fakt, že na této úrovni budu v roce 2021 závodit s podporou Provec a Kawasaki, abych mohla vyhrát podruhé světový šampionát, byl hnací motor proto, abych se co nejrychleji zotavila,“ dodala Carrasco, která všem zúčastněným poděkovala, že ji vložili důvěru i přes zranění, které si teď doléčuje.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Lech přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist