Balázse Németha nahradí Fraser Rogers

Český tým Com Plus SMS Racing ukončil spolupráci s maďarským jezdcem Balázsem Némethem a pro poslední závod mistrovství světa produkčních motocyklů v Jerezu angažoval sedmnáctiletého britského mladíka Frasera Rogerse.

Fraser Rogers se narodil 19. prosince 1995 v britském Cippenhamu. První závodní kilometry najezdil v roce 2005, kdy absolvoval britský šampionát Minimoto GP50. Přes sedmdesátky, Aprilia Cup, britskou sérii GP3 a Red Bull MotoGP Rookies Cup, se dostal až do národního britského šampionátu kategorie GP 125 ccm, kde se poprvé objevil v roce 2010.

Hned v prvním roce dokázal získat dvakrát pódiový výsledek a sezonu ukončil celkovým 6. místem. O rok později již startoval nejen v britském šampionátu, ale i v elitní španělské sérii CEV Buckler 125 ccm. Na závěr sezony si dojel pro 12. místo v evropském šampionátu kategorie GP 125 ccm.

V roce 2012 pokračoval ve španělském šampionátu, tentokrát ale již v kategorii Moto3. Mezi silnou konkurencí byl na konci roku hodnocen na 11. pozici. Představil se také v Grand Prix Británie v Silverstone, ale kvůli technickému problému závod nedokončil. Na konci sezony opět startoval v závodě Mistrovství Evropy Moto3. V tomto závodě zajel rekord okruhu, závod vedl, ale nakonec mu stop vystavila technická porucha jeho motocyklu.

Letošní sezonu rozjel pátým místem v úvodním závodě španělského šampionátu, ale poté kvůli finančním problémům musel sezonu předčasně ukončit. Celý rok se věnoval testování s motocyklem Triumph 675 a start v týmu Com Plus SMS Racing v Jerezu tak pro něj bude velkou premiérou na supersportovém stroji Honda CBR 600RR.

Manažer a majitel týmu Jan Saska k výměně jezdce uvedl: „Po vzájemné dohodě s jezdcem Balázsem Némethem se tým COMPLUS SMS Racing rozhodl po závodě v Magny Cours ukončit spolupráci pro rok 2013. Ve španělském Jerezu již Balázs Németh nepojede a nahradí ho anglický mladíček Fraser Rogers.“

„Tento mladý sedmnáctiletý jezdec je považován za jednu z největších anglických nadějí silničního motocyklového sportu. Doposud se pohyboval v různých soutěžích kategorie Moto3 včetně několika závodů španělského mistrovství. Věřím, že tento mladík poskytnuté příležitosti využije k získání nových zkušeností a k jeho dalšímu sportovnímu růstu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist