Andrea Antonelli podlehl svým zraněním

V mokrém závodu kategorie Supersport dnes na moskevském okruhu havaroval v prvním kole Ital Andrea Antonelli do něhož zezadu najel Lorenzo Zanetti, který svého krajana viděl až na poslední chvíli kvůli extrémně nízké viditelnosti způsobené množstvím vodní tříště, kterou z mokré dráhy zvedly projíždějící motocykly.

Zatímco Zanetti dokázal z místa nehody odejít po svých, Andrea Antonelliho naložili do sanitky a odvezli nejdřív do Mobilní kliniky a posléze transportovali vrtulníkem do nemocnice. Italský závodník utrpěl vážné poranění hlavy a byl v bezvědomí. Bohužel v nemocnici se lékařům nepodařilo Antonelliho zachránit a ten svým zranění podlehl.

Zbývající závody ruského kola MS produkčních motocyklů byly Ředitelstvím závodu zrušeny z důvodu špatných klimatických podmínek. Nedaleko Moskvy stále silně prší a určité části tratě jsou dle neověřených informací už nyní pod vodou.

Andrea Antonelli se narodil 17. ledna 1988 v Castiglione del Lago. Jeho největším úspěchem byl zisk titulu vicemistra Evropy z roku 2007 v kategorii Superstock 600. V roce 2010 byl v kategorii Superstock 1000 čtvrtý a o rok později šestý. Od roku 2012 je jezdcem kategorie Supersport a v letošní sezoně závodil s týmem Denise Sacchettiho Go Eleven Kawasaki. V průběžném hodnocení šampionátu mu patřila sedmá pozice.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist