Závody sidecár v Hořicích

Česká TT Hořice - Sidecáry jako jediná kategorie byla hodnocená na pravidelnost a ne na rychlost. Při trénincích jde všem o dosažení co nejlepšího času, aby se na startovní rošt postavili co nejlépe a v pravidelnosti je nebrzdili pomaleji jedoucí posádky. V neděli se ale již všechny posádky snaží jezdit co nejpravidelněji, aby odchylky od druhého měřeného kola byly co nejmenší.

Kapitoly článku

To, že Hořice patří k prestižním podnikům, svědčí i to, že se každý rok sjíždí víc a víc posádek a letos se jich přihlásilo 27. Většina byla Čechů, ale zastoupení měli i Němci, Poláci a dokonce i Angličané. Stejně tak jsme se mohli dívat na dvě ženy, které side vyvažovaly a dokonce jednu, která řídila.

Sobotním kvalifikačním tréninkům na rychlost dominovala posádka Jirky a Vojty Humlových s nejrychlejším časem 2:53:315. Druzí se na start díky druhé kvalifikaci postavili Klaus De Monte s Michaelem Woernerem z Německa. A třetí se na startovní rošt postavili Radek s Jirkou Šimkové z nedalekého Dvora Králové.

Nedělní závody byly velmi napínavé i přes to, že se jezdilo na pravidelnost. Posádky na prvních místech si nedarovali ani metr a Humlíci neměli jednoduché udržet si první příčku během všech šesti kol. Šimkové se na chvíli dostali před ně, ale Humlíci si prvenství brzo vzali zpátky. Stejně tak bylo zajímavé sledovat domácí posádku Petr Fišar s Ondřejem Kopeckým, kteří se po nepovedeném startu z předposlední pozice prodírali dopředu. Bohužel jejich technika toto strhující tempo nevydržela, stejně jako dalším pěti posádkám. Pravidelnost se tak nejlépe povedla nováčkům na Hořické trati Robertovi a Danielovi Tylům, druzí na pravidelnost skončila Ostravská posádky Richard Bílý s Milanem Kostiukem a třetí skončili Radek s Jirkou Šimkové.

Jak zhodnotil závod druhý Richard Bílý ml.? „Závod v Hořících jsem jel poprvé, trať je sice náročná, ale velice hezká a dobře zabezpečená. Svézt se na této trati bylo pro mě velkým zážitkem a získat 2. místo pro mě byla naprostá euforie“.

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist