Sidecary při Jarní ceně Brna

Ve dnech 12. až 14. dubna, se již potřetí na brněnském okruhu představí v rámci Jarní ceny Brno sidecary. Opět se jedná o šampionát International Sidecar Trophy, který letos zavítá na sedm okruhů v rámci Evropy a hned dvakrát je budeme moct vidět u nás. Úvodní podnik hostí Brno a předposlední podnik v září bude v Mostě.

Oproti loňskému roku, kdy jsme mohli v Brně vidět hned tři kompletní české posádky, bude letos česká účast skromnější. Naše barvy bude hájit pouze Miroslav Medek s Petrou Kavačovou pro níž to bude premiéra v tomto seriálu. Osmou posádku loňského ročníku Romana Sedláčka a Kateřinu Rozenekovou zastavilo na začátku sezóny Romanovo zranění ramena a tak do šampionátu vstoupí až v dalším podniku. Zranění z předsezónního testování ve Francii bohužel na start nepustí ani Ondřeje Kopeckého, který se na Jarní ceně měl představit po boku loňského vítěze Michale Grabmullera.

Na startu uvidíme 26 posádek rozdělených do dvou kategorií, do 600 ccm a do 1000 ccm. Rovněž národnostní zastoupení je velmi pestré, když se na startu sejdou jezdci s deseti zemí a nejvzdálenějším účastníkem je australan Brad Gorrie.

Tak jako v letech minulých budou k vidění dva závody. Sobotní sprint na 8 kol, který startuje v sobotu v podvečer a nedělní hlavní závod na 12 kol, který startuje před druhou hodinou.

Mezi hlavní favority budou opět patřit posádky hostující v tomto šampionátu z Mistrovství světa Peter Kimeswenger - Jens Lehnertz či IDM Peter Schröder - Stephanie Waldvogel, Scott Lawriel - Brad Goriie či Helmut Lingen - Klaus Knobloch. Mezi favority, ale můžeme počítat i stálé účastníky Int. Sidecar Trophy a to hlavně loňské šampióny Enrico Wirth - Ronny Uhlig či po roce se vracejícího se Günter Bachmaier - Hendrik Crome. Loňské vítezství by rád jistě obhájil i Michale Grabmüller, který letos nejede žádný šampionát kompletní, ale plně se chce soustředit na doladění nové sidecary.

To, že Sidecary jsou příjemným zpestřením celého víkendu, se již ukázalo v letech minulých a tak si nenechte ujít jejich závody ani letos.

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist