Sidecar Trophy ve Schleizu s českým zastoupením

Na německém Schleizu pokračovala o uplynulém víkendu šampionát International Sidecar Trophy pod agenturou Bike Promotion. Během závodního víkendu se na této polo-přírodní trati, nedaleko našich hranic, představili čtyři Češi.

Kromě stálé posádky Roman Sedláček - Kateřina Rozeneková si v pátečním volném tréninku odbyl premiéru na rychlé side také Ondřej Sedláček. Toho na závodech v Čechách můžeme vídat po boku otce Romana. Společně tvoří jednu z nejrychlejší veteránských posádek, kterou můžeme na našich přírodních tratích vídat. Ondřej „ulehl“ na side týmu SRT 11, kterou řídí Peter Kimeswenger, stálý to účastník německého mistrovství (IDM) a mistrovství světa (MS). Tento víkend bral tým SRT 11 jako tréninkový před IDM, který se na tomto okruhu jede ve dnech 26. - 28. 7. 2019.

Stejně k závodu přistoupil i tým Motorsport Konigswartha, kde jsme měli možnost vidět našeho dalšího zástupce na pozici spolujezdce. Ondřej Kopecký se s tímto týmem dohodl na startu v IDM pro zbytek letošní sezóny.

Předpověď počasí na víkend nevypadala zrovna růžově, ale pátečnímu volnému ježdění i sobotním kvalifikacím se déšť nakonec vyhnul, i když bouřilo všude okolo. Posádka Peter Kimeswenger - Ondřej Sedláček skončila na sedmém místě a Markus Schwegler - Ondřej Kopecký hned za nimi na místě osmém. Čistě česká posádka Roman – Kateřina dokončili volný trénink na 15. místě. Ondřej Sedláček svoji roli splnil dokonale a všichni věříme, že je jen otázkou času, kdy tohoto mladíka budeme v prostředí rychlých Sidecár vídat pravidelně.

Sobotní trénink, do kterého již Ondru Sedláčka vystřídal stálý spolujezdec Jens Lehnerz, byl ve třetím kole přerušen červenou vlajkou po vypadnutí Ronny Uhliga. Naštěstí se nehoda obešla bez vážnějších zranění.

Druhý trénink provázely ideální podmínky, kdy vysvitlo sluníčko, a teplota přesahovala dvacet stupňů. Bohužel hned v prvním kole trénink skončil pro posádku Markus Schwegler - Ondřej Kopecký, kdy je zradila porucha palivového systému. To zapříčinilo start do nedělních závodů až z 16 pozice. Druhá česká posádka rovněž zajela do boxů, protože dostala špatně vyvážená kola a tak nechtěla riskovat nehodu. Z tohoto důvodu do nedělních závodů startovala z 20 místa.

Postavení na startovním roštu bylo tedy následující - 13.07.2019_sidecars_schleiz_race1_startinggrid.pdf
 

rvní nedělní závod se jel za deště a tak došlo k rychlému roztrhání startovního pole. Mračna vody za sidecárou nedovolí větší přiblížení a jediný bod, který je vidět je červené světlo jedoucí sidecary před sebou. Nikdo nechtěl riskovat a tak se po zbytek závodu nic podstatného na trati nedělo. Mokrý závod vyhrála hostující posádka z IDM Lingen - Pendras. Druzí dojeli Kimeswenger – Lehnerz a třetí dojeli Centner – Wolfram. Posádka Markus Schwegler - Ondřej Kopecký i díky odstoupení posádek před nimi nakonec dokončili závod na 12 místě. A Roman Sedláček s Kateřinou Rozenekovou dokončili svůj první mokrý závod na 18. místě.

Nedělní program závodů ve Schleizu uzavíral druhý závod sidecár. Během dne se počasí vybralo a tak se všichni účastníci těšili, že si pěkně zazávodí a tento pěkný okruh si náležitě užijí. Po startu šla postupně dopředu posádka, v níž jel, Ondřej Kopecký a do posledního kola dokonce najížděla na druhém místě. Proti byl však vítěz prvního závodu Lingen - Pendras a tři zatáčky před cílem došlo ke kontaktu obou sidecár. Toho využil Wirth, který obě zaklíněné posádky předjel a proťal tak cílou čáru na druhém místě. Posádka Markus Schwegler - Ondřej Kopecký tímto kontaktem ztratila a přišla o stupně vítězů, kdy je nakonec ještě předjela posádka otce a syna Kirsty. Páté místo bylo pro oba zklamáním, ale třetí nejrychlejší kolo závodu s odstupem 0,5 sekundy na stálého účastníka MS a zrychlení o 7 sekund oproti tréninkům brali pozitivně. Roman Sedláček s Kateřinou Rozenekovou dokončili závod na 16 místě a celkově si drží 8. místo v celkovém hodnocení Int. Sidecar Trophy. Nejrychlejší posádkou byl tým Kimeswenger – Lehnerz, následování Wirt – Arnschek a Lingen – Pendras.

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist