Na Lausitzringu pokračoval druhý podnik IDM Sidekár

Švýcaři Markus Schlosser - Marcel Fries díky vítězství ve druhém závodě zvýšili svůj náskok nad Timem Reevesem v šampionátu 600 ccm. Náš zástupce Ondřej Kopecký společně s Markusem Schweglerem skončili dvakrát v TOP 10. Mike Roscher - Anna Burkard vyhráli třídu 1000 ccm a jsou na čele šampionátu litrů s plným počtem bodů.

Sobotní závod byl nervydrásající duel, ve kterém Tim Reeves s Kevinem Rousseauem vybojovali první letošní vítězství v IDM. Reeves si první místo zajistil skvělým startem z druhé pozice. Schlosser se za něj pověsil a od prvních kol hledal místo, kde zaútočit. V pátém kole se poprvé Švýcaři pokusili o předjížděcí manévr, ale Reeves neprojevil žádné slitování. Kdykoli se Schlosser o něco pokusil tak zkušeně zavřel ideální stopu a takto to pokračovalo až do konce, kdy cílovou čáru proťal o 0,551 sec před Schlosserem.

Nebojovalo se jen o vítězství, ale celé startovní pole se roztrhalo do několika skupinek, které sváděly boj o každý centimetr tratě. Z boje o třetí místo vyšel vítězně exmistr světa Fin Pekka Päivärinta, který dokonale využil souboje týmových kolegů Josefa Sattlera s Bennie Streuerem. Holanďan Streuer špatně zařadil, došlo ke kontaktu se Josefem Sattlerem a toho využil Pekka k útoku na třetí místo.

Závod 1 – Sidekar 600ccm
1. Tim Reeves/Kevin Rousseau (F), ARS Yamaha, 21:55,758
2. Markus Schlosser (CH)/Marcel Fries (CH), LCR Yamaha, 21:56,309
3. Pekka Päivärinta (FIN)/Emanuelle Clement (F), LCR Yamaha, 22:05,903

Závod 1 – Sidekar 1000ccm
1. Mike Roscher (D)/Anna Burkard (CH), LCR BMW, 22:07,224
2. Helmut Lingen (D)/Michael Prudlik (D), LCR Suzuki, 23:18,444
3. Franz Kapeller (A)/Markus Billich (A), ASR Suzuki, 23:21,893

Nedělní závod se svoji LCR-Yamahou vyhráli Schlosser - Fries. Stejně jako v sobotu lépe odstartoval Reeves, ale tentokrát našel Schlosser skulinku k předjetí osminásobného mistra světa a obhájce titulu IDM, Tim Reeves se spolujezdec Kevin Rousseau. Lídři v klasifikaci 600ccm proťali cíl s náskokem 5,177 sekundy. "Včera to tak taky mohlo dopadnout, kdybych měl vetší … ," uvedl Schlosser.

Poražený mistr světa uvedl jako hlavní příčinu porážky motor, který během závodu ztrácel výkon.
Na stupně vítězů doprovodili Reevese - Rousseaua jejich týmoví kolegové Bernie Streuer - Ilse de Haas. Holanďané z Bonovo Action od MGM Racing měli špatný start, ale později odsunuli bývalého finského mistra světa Pekku Päivärinta a jeho spolujezdkyni Emmanuelle Clement na čtvrté místo a tím si upevnili průběžné druhé místo v hodnocení šampionátu.

Vítězové závodu ve třídě 1000 ccm, Mike Roscher a Anna Burkard, sledovali souboje 600ti stovek z povzdálí a byli celkově šestí. Ale stejně jako v prvním závodě zvítězili ve své třídě s jasným náskokem.

Závod 2 -- IDM Sidekar 600ccm
1. Markus Schlosser (CH)/Marcel Fries (CH), LCR Yamaha, 21:42,053
2. Tim Reeves (GB)/Kevin Rousseau (F), ARS Yamaha, + 5,177
3. Bennie Streuer (NL)/Ilse de Haas (NL), ARS Yamaha, + 10,520

Závod 2 – IDM Sidekar 1000ccm
1. Mike Roscher (D)/Anna Burkard (CH), LCR BMW, 22:44,732
2. Helmut Lingen (D)/Michael Prudlik (D), LCR Suzuki, + 41,068
3. Rogier Weekers (NL)/Remco Moes (NL), RCN Suzuki, – 1 kolo

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist