Michael Grabmüller dominoval závodu Sidecár při Jarní ceně Brna

Stejně jako v roce 2017, kdy jsme měli možnost vidět sidecary v Brně poprvé po dlouhé době, tak i letos všechny účastníky přivítalo zimní počasí. To ale nic neubralo na dramatičnosti a samotných závodech.

Kapitoly článku

Bohužel již v pátečním volném tréninku skončily šance na úspěch jediné české posádky Miroslav Medek - Radek Koňařík, když jim vypověděl službu motor. Nebyli jediní, které provázely technické problémy během víkendu. Peter Kimeswenger - Jens Lehnertz během víkendu nasadili tři motory a před úvodním podnikem mistrovství světa, který se jede ve francouzkém Le Mans, budou mít hodně práce. Stejně tak technické problémy nakonec nepustily na start dalšího hosta z mistrovství světa Janez Remeš - Manfred Wechselberger.

Tréninky ovládla s časem 2:16.4 posádka Michael Grabmüller - Vincent Peugeot, když za sebou nechali Peter Schröder - Stephanie Waldvogel. Na konec první řady se postavili Markus RoscherAnna Burkard. První posádkou bodující v šampionátu International Sidecar Trophy byla na pátém místě Günther BachmaierHendrik Crome následována loňskými šampióny kategorie 600 ccm Enrico Wirth - Ronny Uhlig.

Před startem sobotního sprintu se na brněnský okruh začaly snášet kapky deště a tak nastala klasická alchymie s volbou pneumatik. Na té nakonec vydělal vítěz sobotního sprintu Markus Roscher, který zvolil mokré obutí a s přibývajícími kapkami deště v dramatickém souboji porazil na suchých gumách vedoucího Michaela Grabmüllera. Tvrdě se bojovalo i o další pozice a o dramatické okamžiky nebyla nouze. O tom svědčí i nehoda v poslední šikaně, kdy posádka Markus Heck Rene Manz skončila v kačírku hlavou dolů a závod byl zastaven červenou vlajkou. Naštěstí se tato dramatická situace obešla bez zranění obou jezdců. Třetí dojela posádka Peter Schröder - Stephanie Waldvogel.

Bohužel ani nedělním závodům počasí nepřálo a do hlavního závodu jedoucího se na 12 kol odstartovalo jen 19 posádek z původně 26 přihlášených. S osychající tratí si nejlépe porozuměla posádka Michael Grabmüller - Vincent Peugeot následována Peter Schröder - Stephanie Waldvogel. Třetí v celkovém pořadí skočili Enrico Wirth - Ronny Uhlig. Pole se během 12 kol značně roztrhalo a prořídlo, když ze závodu odstoupilo hned několik posádek včetně sobotních vítězů Markus Roscher – Anna Burkard.

Int. Sidecar Trophy bude pokračovat druhým podnikem na konci května v chorvatské Rijece. Věříme, že čeští účastníci se při dalším podniku představí již v plné síle. Tímto jim přejeme brzké uzdravení.

Kompletní výsledky Int. Sidecar Trophy.

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist