Int.Sidecar Trophy - Bronz z Rijeky si odvezla česká posádka

Dvě české posádky šampionátu International Sidecar Trophy uplynulý víkend v přímořském letovisku Rijeka posbíraly další cenné body. V jednom ze tří závodů se posádka Miroslav Medek s Ondřejem Kopeckým umístili dokonce na stupních vítězů.

Nový asfalt si přijelo vyzkoušet 21 posádek z Austrálie, Belgie, Česka, Holandska, Itálie, Německa, Rakouska a Švýcarska. Takže podívaná byla opravdu nevídaná. Pátek začal volným tréninkem, kde se posádky seznamovali s 4,2 km okruhem a netradičními klopenými zatáčkami, což jim znepříjemňoval nepříjemný silný vítr. Ten se během dne uklidnil a v druhém kvalifikačním tréninku jsme zaznamenali u všech posádek značné časové zlepšení.

Neskutečným časem 1'36,554 sekundy dominovali Italové Francesco Brutti Francesco Ippoliti. Tento čas byl nejrychlejším napříč všemi kategoriemi včetně SBK, které se zde jely. Dokonce byl tento čas o 4 sekundy rychlejší než loni, takže nový povrch zřejmě posádkám pomohl.
V kategorii F1 nás reprezentovala posádka Roman Sedláček s Kateřinou Rozenekovou a v kategorii F2 to byl Miroslav Medek s Ondřejem Kopeckým.

Warm up v sobotu využily všechny posádky, aby doladili nastavení na nadcházející závody Super Sprint a Sprint na šest kol. Pět posádek upravilo nastavení a zlepšily si časy o 3-5 sekund, které se však na pořadí na startovním roštu neprojevilo. Mirek s Ondrou stáli na třinácté pozici na startu a Roman s Katkou byli devatenáctí.

Super Sprint jednoznačně ovládli Italové BruttiIppoliti a Ozimo - Zannarini, kteří obsadili první dvě příčky a následovali je Australané Treasure – Gorrie s motory o objemu 1000 ccm. Kategorii F2 s motory o objemu 600 ccm dominovali Němci WirthUhlig, Knapton – Roick a Holanďané van Kampen – Bouius. Mirek s Ondrou obsadili 5.místo v kategorii F2 a Roman s Katkou místo 12.místo v kategorii F1.

Sprint, který byl také na šest kol, byl však napínavější než Super Sprint. Na předních pozicích však opět dominovali Italové, kteří si ale pozice na stupních vyměnily OzimoZannarini, Brutti – Ippoliti. Třetí příčku si ponechali Treasure – Gorrie, i když chvíli bojovali o pozici druhou. V kategorii F2 vyhráli WirthUhlig, druzí byli Knapton – Roick a třetí se na stupínek postavili Mirek s Ondrou. Van Kampen – Bouis zaspali na startu a tak ze z poslední pozice postupně probojovávali až na 13.pozici. Roman s Katkou si polepšili na 11.příčku. Posádka ze Švédska Axelsson – Lundrall, která startovala z 16.místa, se v průběhu obou závodů probojovala na celkové 7.místo. Naopak německá posádka Schwegler – Rähder se propadla z 9.místa na 14.místo.

Nedělní hlavní závod byl na dvanáct kol. Od prvních kol bylo jasné, že se o první tři příčky opět poperou Italové a Australané. V předposledním kole však posádka Brutti – Ippoliti závod vzdala a tak kategorie F1 byla zastoupena OzimoZannarini, Treasure – Gorrie a Weekers – Moes (Holanďané). Roman s Katkou obsadili krásné 9.místo. Stupně vítězů kategorie F2 byly totožné se Super Sprintem Wirth Uhlig, Knapton – Roick a van Kampen – Bouius. Mirek s Ondrou se prvních pět kol drželi na skvělém 2.místě, poté ale konkurenci nestačili a obsadili bramborovou 4.příčku.

Miroslav MedekOndřejem Kopeckým si tak z Rijeky odváží 34,5 bodů a v celkovém hodnocení Int. Sidecar Trophy kategorie F2 jsou na 4.místě. Roman Sedláček Kateřinou Rozenekovou si odváží 21,5 bodů a jsou na celkovém 6.místě v kategorii F1.

Šampionát Int. Sidecar Trophy se nyní vrací opět k nám do České republiky a to již tento víkend 19. – 20. 5. 2018 na autodrom v Mostě.

Výsledky International Sidecar Trophy v Rijece 2018

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist