Dvě brambory z Int. Sidecar Trophy v Mostě si odvezl Medek s Kopeckým

O víkendu se jel nejen jeden z nejlegendárnějších závodů u nás, 300 zatáček Gustava Havla, ale také další díl mezinárodního sidecarového šampionátu v Mostě. Startovní listina byla opět nabitá 27 týmy z 9 zemí. Pět týmů bylo hostujících, takže nepřijeli sbírat body tohoto šampionátu. Ve všech trénincích i závodech ukazovali všem konkurentům pouze svá záda a předváděli své umění ze Světového závodění.

Kapitoly článku

Počasí bylo ideální, takže většina posádek využila všechny tréninkové ježdění. Do závodů jsme měli přihlášeny tři české posádky, bohužel po technických komplikacích se Karel DlabolaOlgou Nepomuckou do závodů nekvalifikovali. V soubojích jsme tak měli opět jen Miroslava Medka s Ondřejem Kopeckým a Romana Sedláčka s Kateřinou Rozenekovou. Každý přitom v jiné kategorii. Oba týmy se každou jízdou zlepšovaly a ukrajovaly cenné vteřinky. Nakonec se probojovali na 9. místo startovního roštu (Mirek s Ondrou – F2) a 22. místo (Roman s Katkou – F1).

První závod byl vyhlášený na 10 minut plus jedno kolo. Výborný start ze čtvrtého místa měla německá posádka Christian Ruppert - Ueli Waefler (F1), kteří si prvenství hlídali celý závod. Druzí byli Britové Scott Lawry - Shelley Smithies (F2) a třetí Rakušané Peter Kimeswenger - Jens Lehnertz (F2). Ani jedna tato posádka si však body do šampionátu nepřipisuje a stupně vítězů tak tvořili v kategorii F1 do 1000 ccm švédi Thomas Axelsson - Artis Neilands, Němci Markus Schwegler - Steffen Rähder a Švýcaři Remy Gasche - Steffen Werner. Druhou kategorii F2 do 600 ccm ovládli Němci Enrico Wirth - Ronny Uhlig, otec a syn z Německa Norbert Kirst - Sören Kirst, a Holanďané Robert van Kampen - Jarno Bouius. Mirek Ondrou bojovali první dvě kola dokonce o druhé místo, poté je však posádka otce a syna porazila a v předposledním kole je dokonce dojela i posádka z Holandska a skončili tak čtvrtí. Roman Katkou se hned v druhém kole posunuli o dvě příčky a skončili na 9. bodovém místě ve své kategorii.

Druhý závod vypsaný na 20 minut plus kolo skončil celkově stejně jako ten první. Kategorii F1 opět vyhráli Thomas Axelsson - Artis Neilands, druzí byli Remy Gasche - Steffen Werner a třetí Belgičané Chris Baert - Ronja Mahl. Kategorii F2 vyhráli neporazitelní Enrico Wirth - Ronny Uhlig, druhou pozici opět obsadili Norbert Kirst - Sören Kirst a třetí byli Švýcaři Martin Schaffter - Erwan Bannwart. Mirkovi ty starty opravdu jdou, protože se první dvě kola držel hned za všemi pěti hostujícími týmy a byl na prvním bodovém místě. Závod byl však na 10 kol, ve kterých se postupně propadal a udržel si nakonec opět bramborovou pozici. RomanKatkou si hned od startu pomohli o tři příčky a odváží si body za 7. místo.

Pátý díl šampionátu Int. Sidecar Trophy se o víkendu 16. – 17. 6. 2018 přesouvá k našim německým sousedům do Schleizu.

Výsledky Int. Sidecar Trophy v Mostě – ZDE

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist