České zastoupení na stupních vítězů při IDM v Mostě

Ve druhém týdnu června k nám do Mostu zavítali účastníci německého mistrovství IDM jak v kategoriích motorek, tak i sidekár. Naprostým překvapením nejen komentátorů ale i moje bylo, že se na stupních objevilo hned několik českých zástupců.

V kategorii Sidecár to byl stálý účastník tohoto šampionátu Ondřej Kopecký. V sobotním závodě skončila posádka Schwegler - Kopecký na čtvrtém místě v celkovém hodnocení a třetím v mistrovské kategirii do 600 ccm. V neděli si posádka o místo polepšila a z Mostu si odváží cenné body i za druhé místo. Celkově v šampionátu je Ondra na krásném druhém místě se 36 body. Jelikož sidekáry jsou moje krevní skupina, tak rovnou připojím poznámku, že loňská špička sidekárových posádek ve stejném termínu bojovala o cennější body v Mistrovství světa.

Domácího prostředí využili i hosté v IDM. Když v kategorii Twin v nedělním závodě vybojoval třetí místo Petr Najman. A v kategorii Superstock 600 stanul na druhém místě Vojtěch Schwarz.

Ze stálých účastníků IDM se nejvýce dařilo Tomáši Šubrtovi startujícím s litrovou Yamahou v poháru Pro Superstock. Odvezl si tak z Mostu 13 a 10 místo. Desáté místo mu patří i v průběžném hodnocení. V kategorii Supersport 300 o sobě dával dobře vědět v nabité konkurenci Filip Feigl. První závod dokončil na 12 místě a škoda jen, že se ve druhém závodu připletl do kozile v první zatáčce a musel mimo trať. Tím přišel o kontakt se startovním polem a zajel do boxů. Posledním, kdo se v Mostě představil, byl Jiří Mrkývka v kategorii Supersport 600.

Na další podnik IDM se můžeme těšit ve dnech 23. – 25. 7. 2021, kdy tento šampionát zavítá na německý Schleiz. Covidové pravidla se postupně uvolňují všude a proto jsou nyní diváci povoleni.

Kompletní výsledkové listiny všech kategorií naleznete - ZDE

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist