Valentino Rossi před testy

Rozhovor s Valentino Rossim před zahájením letošního testovacího plánu.

Těšíte se na první testování a na návrat k práci po dovolené?
Samozřejmě je dobré být zpět. Dovolená byla dobrá, ale nebyla dost dlouhá. Nyní je však čas k návratu. Práce, kterou budeme dělat během zimy je velmi důležitá. Máme nový motocykl a je důležité ho během testování velmi dobře připravit. Jakmile začnou závody, bude to těžší, protože není čas na testování.
Čeho by jste chtěl během tohoto prvního testu dosáhnout, máte s týmem nějaké určité cíle?
Nic specifického. Je to však velmi důležitý test, protože zde je velmi mnoho jiných týmů. Dva měsíce jsem neseděl na motocyklu, potřebuji mu znova porozumět. Provedu několik závodních simulací a budu testovat pneumatiky.
Budete během tohoto testování pracovat na motocyklech specifikace 2004 i 2005?
Máme zde pro odezvu i motocykl M1 z roku 2004, je to užitečné. Minulý rok zde tento motocykl pracoval dobře, vyhrál jsem zde závod a vždy zajížděl rychlá kola. Bude to zajímavé srovnání s novým motocyklem, umožní nám to porozumět, které díly se zlepšily
V minulosti jste tvořil úspěšný tým s Colinem Edwardsem, těšíte se na to, že s ním budete letos v jednom boxu?
Jsem rád, že jsem s Colinem, ačkoliv mi vyhovoval i Checa. Colin je mezi jezdci pravděpodobně můj největší přítel, je to dobrý člověk a je a rychlý. Myslím si, že budeme schopní si navzájem pomoci jezdit rychleji. Když jsme společně závodili na osmihodinovce v Suzuce, tak jsme objevili, že nemáme velké rozdíly, a že nám vyhovuje podobné nastavení. Technici proto budou mít v letošním roce více společných informací.
Během tohoto prvního testu budete jezdit vedle většiny konkurentů z MotoGP včetně HRC a Ducati. Jste rád, že se můžete s konkurencí srovnávat takto brzy?
V některých případech je lepší jezdit osamoceně, je to pak klidnější a já se mohu práci více věnovat a nestarat se o časy konkurence. Na druhou stranu je dobré mít srovnání již takto na začátku sezóny.
Myslíte si, že prodloužený kalendář 2005 bude nějak ovlivňovat jezdce a udělá sezónu tvrdší? Těšíte se na jízdu po nových okruzích v Číně a Laguna Sece?
Podle mého názoru jsme nyní na limitu a 17 závodů je opravdu příliš mnoho. S testováním, které proběhne, to znamená, že budu neustále na motocyklu a to je docela těžké. Nicméně na dvě nové Grand Prix se těším, jak Shangai, tak i Laguna Seca jsou fantastické okruhy, bude dobré na nich závodit.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist