Rozhovor s Ondrou Ježkem

Ondřej Ježek, mladý motocyklový závodník z Kuřimi, nepojede v letošním roce celý šampionát European Superstock 600 při WSBK, ale soustředí se na německé IDM Supersport a na postup do finále ME v Albacete.

Jaká byla druhá operace, jak probíhala a jak se to nyní léčí?
Operace proběhla 7. prosince bez problému. V nemocnici jsem si poležel dva dny a po týdnu jsem už mohl odložit i berle. Svoji titanovou tyčku, kterou mě doktoři vyndali, jsem si vystavil do vitríny. Momentálně mě ještě čeká poslední kontrola, ale mělo by být všechno v pořádku.
Jak se připravuješ na letošní sezónu?
Nohu už můžu naplno zatěžovat, takže kondiční příprava probíhá bez problémů. S běháním to sice ještě není žádná sláva, ale kompenzuji to jízdou na kole. Doufám, že noha nabude síly co nejdřív, abych stihl nějaký závod zimního běžeckého poháru v Brně. Také chci začít trénink na supermotardu.
Budete někde testovat? Kde a kdy?
První okruhové jízdy plánujeme ve Španělsku v půlce února. Budeme i s Tomášem Svitkem testovat v Cartageně a Almérii společně s IV Racingem. Zatím jsem nebyl ani na jednom z těchto okruhů, ale Cartagena mi přijde podle videa zajímavá, takže se už hodně těším.
Co plánuješ v roce 2008 za závody?
Na příští rok plánujeme změnu. Namísto kompletního seriálu mistrovství Evropy Superstock 600 se hodláme zúčastnit jen vybraných závodů na divokou kartu. Naopak pojedeme celý seriál mezinárodního mistrovství Německa. Prvních 5 jezdců do 26 let postupuje do finále mistrovství Evropy v Albacete, což je mým cílem. Ve volných termínech se také zúčastníme některých závodů mistrovství ČR.
Na jakém to bude materiálu?
Materiál zůstává stejný jako v loňské sezoně. Budu mít připraveny dva motocykly Kawasaki, jeden v úpravě Supersport pro IDM, druhý v úpravě Superstock pro závody ME Superstock 600 a Alpe Adria Championship.
Proč jste se rozhodli opustit ME STK 600 a naopak naplno jít na IDM SSP?
Po docela krátké sezóně 2007 zaviněné zraněním potřebuji najezdit mnoho závodních kilometrů, které mi hodně chybí. Čtyři půlhodinky v ME Superstock 600 nejsou mnoho, a tak jsme zvolili IDM, kde je více prostoru k testování a závodění.
Tak děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí do letošního roku.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist