Jiří Fejta a letošní sezóna

Jiří Fejta v letošní sezóně by rád nastoupil s novým modelem Yamahy i do závodu Mistrovství Světa Supersport.

Takže standardní otázka po zimě – jaká byla?
Tak letošní zima byla dlouhá. Letos jsem extrémně hodně lyžoval a asi od prosince jsem zahájil samotnou přípravu. Letos jsem to vzal docela poctivě. Byl jsem několikrát na lyžích, hodně jsem hrál hokej a k tomu posilování. Myslím, že to bylo letos dobré.
Kdy začneš testovat?
Původně jsem chtěl jet hned po výstavě Motocykl 2005, ale kvůli tomu počasí jet samozřejmě nemůžu. Musím počkat až se oteplí. Do Španělska už nepojedu, je to daleko a nemám tolik času. Pojedu tedy někde tady. Chtěl jsem jet Pannonii nebo Rijeku. Jakmile se oteplí, tak hned vyjedu.
Co teda bude letos za závody?
S novou motorkou pojedeme stejně jako vloni celou Alpe Adrii, do toho mám zažádáno o kartu do Brna. Pokud jí tedy dostanu, tak bych se tam se chtěl podívat do závodu Mistrovství světa Supersport. Určitě bude Evropa v Mostě. Když bude čas a nějak to půjde, tak bych možná jel ještě někam dál, ale zatím asi jen takhle. Tedy český šampionát v rámci Alpe Adria, Brno a Most, svět a Evropu.
Jaké si teď s blížícím se jarem kladeš do roku 2005 cíle?
V rámci českého mistrovství bych chtěl jet o titul, stejně jako asi dva, tři další lidi. Jiné cíle s novou Yamahou už mít nemůžu. Co se týče účasti v závodě Mistrovství světa, tak tam si žádné cíle nedávám. Jednou to vyzkoušet ve světě je sen každého jezdce. Nekladu si proto vůbec nic, jen se chci povozit. Rád bych při té příležitosti alespoň vylepšil své maximum. Je to doma, na domácí trati, tak by byla škoda, kdybych dostal tu možnost, tak nejet. V rámci Alpe Adria Cupu bych chtěl stabilně jezdit v první desítce. Občas dokončit nějak lépe, ale uvidíme na jakých tratích se mi bude dařit a na jakých naopak ne.
Takže děkuji za rozhovor a ať se ti splní Tvé cíle.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist