Závod v Misanu vyhrál Ogura, Salač projel cílem pátý

Do prvního a jediného závodu Red Bull Rookies Cupu startoval v Misanu z první řady Aleix Viu, Kazuki Masaki a Ai Ogura. Z druhé řady vyrazil Can Öncü, Omar Bonoli a Filip Salač. Třetí řada Rory Skinner, Matthias Meggle a Deniz Öncü.

V nájezdu do druhého kola vedl závodní pole Aleix Viu, za ním jeli Japonci Masaki a Ogura, Ital Bonoli a Turek Deniz Öncü. Filip Salač se z šesté pozice na startu propadl na hranici první desítky, ale zachytil nástup soupeřů před sebou a ve třetím kole se posunul na pátou příčku o níž bojoval Japoncem Ogurou. Havaroval Can Öncü což byla příležitost pro Masakiho převzít vedení v soutěži.

Po pěti kolech vedl Kazuki Masaki, druhý Aleix Viu ztrácel tři desetiny, třetí jel Ai Ogura, čtvrtý byl Omar Bonoli a pátý Filip Salač, který měl osm desetin za sebou Turka Öncü. Vedoucí čtyřčlenná skupina začala ostatním ujíždět a Filip Salač už v sedmém kole ztrácel na čtvrtého Bonoliho dvě sekundy. Podobně byl na tom Deniz Öncü, takže Salač jel na páté pozici osamocen.

V polovině klání na sedmnáct kol vedoucí čtveřice intenzivně bojovala, takže se pozice jednotlivých závodníků neustále měnily, ale přitom se rozdíl na pátého Salače neustále zvyšoval. Na první pozici jel Ai Ogura, druhý Masaki, třetí Viu a čtvrtý Ital Bonoli. Ten ale dostal higsider, motorka ho vykopla ze sedla a Ital skončil na zemi. Filip Salač se tak posunul na čtvrtou pozici a na první tři ztrácel pět sekund. Za českým závodníkem už byl ale velmi blízko čtrnáctiletý Turek Öncü a v jedenáctém kole Salače předjel.

Pět kol před cílem nebylo o vítězi rozhodnuto a první tři stále dělilo jen pár desetin. Vedl Japonec Ogura, druhý byl jeho krajan Masaki a třetí Španěl Viu. Deset sekund za vedoucí trojicí jel Turek Öncü těsně následován českým závodníkem Filipem Salačem. Šestý Brazilec Meikon Kawakami ztrácel na páté místo přes sedm sekund.

Japonec Masaki neustále bojoval s Viem o vedení závodního pole, ale Japonec nepotřeboval nutně vyhrát, stačil výsledek v Top3, aby převzal vedení průběžného hodnocení a to ještě s důležitým bodovým náskokem. Tak hodně riskoval. Do posledního kola najel první Aleix Viu, druhý Ai Ogura a třetí Kazuki Masaki. Všechny tři dělily dvě desetiny.

Závod vyhrál Ai Ogura, který měl fantastický závěr, takže si vytvořil náskok půl sekundy na druhého Kazuki Masakiho. Třetí projel cílem Aleix Viu. Čtvrtý je Turek Deniz Öncü a pátý Filip Salač, který dostal sekundovou penalizaci za vyjetí mimo trať. Novým lídrem průběžného hodnocení je Japonec Masaki, který před posledními dvěma závody v Aragonii vede náskokem patnácti bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist