Z první pozice v Assenu odstartuje Fernández

Druhé kolo pohárové soutěže Red Bull Rookies Cupu dnes odstartovali jezdci prvními tréninky a kvalifikací, které určily pozice na startu prvního závodu, který mají na programu v sobotu odpoledne. Pole position si vybojoval španělský závodník Raúl Fernández, český jezdec Filip Salač do závodu odstartuje osmnáctý.

Pole position na startu třetího závodu sezony si vybojoval časem 1'45,754 sekundy Raúl Fernández, sedmý jezdec v průběžném hodnocení. Domácím hrdinou může být, podobně jak loni Bo Bendsneyder, současný jezdec Red Bull Rookies Cupu Walid Soppe. Holanďan se do závodu kvalifikoval druhým časem a na první místo na startu ztratil 0,337 sekundy.

První řadu na startu uzavře Ayumu Sasaki. Japonec je průběžně druhý v šampionátu, ale má stejný počet bodů jako první Aleix Viu, který byl v kvalifikaci až jedenáctý. To by mohlo řadu věcí změnit, ale uvidíme, jak dopadnou víkendová klání. Ty jak jsme mohli vidět v Jerezu mívají nepředvídatelné koncovky, takže Viu ještě nemá nic ztraceno.

Český závodník Filip Salač zajel v prvním tréninku třináctý čas 1'49,669 sekundy, kvalifikační maximum pak nastavil na 1'47,727 sekundy, což mu stačilo na start z osmnácté pozice. Nebude to mít snadné, ale body jsou rozhodně v jeho dosahu. První závod startuje v sobotu v 16:30 hodin a lze jej sledovat v přímém přenosu na TV NovaSport nebo ZDE.

Red Bull Rookies Cup – Kvalifikace
Pátek, 24.června 2016 – Assen (NED)
Výsledky - practice_classification.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist