Z pole position startuje Bendsneyder, Gbelec osmý

V pátek jeli na Silverstonu jezdci Red Bull Rookies Cupu tréninkové a kvalifikační jízdy. Nejlépe si vedl vedoucí jezdec seriálu Bo Bendsneyder, který do závodu odstartuje první. Po své pravici bude mít v první řadě na startu Marca Gaciu a Raula Fernandeze. Český závodník Martin Gbelec zajel letos svoji nejlepší kvalifikaci a do závodu odstartuje osmý z třetí řady.

Šestnáctiletý Holanďan Bo Bendsneyder nebyl tak rychlý v trénincích, protože řešili nějaké problémy, nicméně vše dokázali připravit na rozhodující kvalifikaci tak, aby získal první místo na startu. „S výsledkem jsem velmi spokojený,“ řekl. „Nedařilo se nám ze začátku najít to správné nastavení, ale pro kvalifikaci to nakonec bylo dobré.“

„Jsem už trošku velký, takže abych zajel dobré kolo, tak potřebuji jet ve větrném stínu a na tom jsem pracoval s Marcem. On mě vytáhl na rovinkách a mohl mě pak následovat v některých zatáčkách, což dobře fungovalo por nás pro oba,“
dodal Bo Bendsneyder, jehož největší soupeř Ital Fabio Di Giannantonio neměl nejlepší den a do závodu odstartuje devátý.

Český závodník Martin Gbelec zajel na dráze britského Silverstonu svoji letos nejlepší kvalifikaci, když se do dvojice víkendových závodů kvalifikoval na osmé místo ve třetí řadě. To je pro talentovaného závodníka určitě zajímavé výchozí postavení a možnost jak si na konto připsat co nejvíc pohárových bodů.

První závod má Red Bull Rookies Cup na programu v sobotu 29.srpna s termínem startu v 17:30 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist