V neděli vyhrál Bo Bendsneyder, Gbelec jedenáctý

Druhý závod Red Bull Rookies Cupu v Brně vyhrál Holanďan Bo Bendsneyder, který se znovu dostal na vítěznou vlnu poté, co nedokončil ani první kolo jeho hlavní rival Fabio Di Giannantonio. Díky tomu si Holanďan upevnil vedení, kde má znovu náskok šestatřiceti bodů. Český závodník Martin Gbelec vyrovnal své letošní maximum, když závod dokončil stejně jako v Assenu na jedenácté pozici.

Do závodu startoval první Fabio Di Giannantonio, vítěz sobotního prvního závodu. Bohužel pro Itala mu hned v prvním kole “zazlobila“ motorka, vyhodila ho ze sedla a Di Giannantonio skončil dřív než měl šanci něco ukázat. Spadl z první pozice, o níž pak až do cíle bojovalo osm závodníků.

Mladí závodníci předváděli úžasné souboje až do posledního kola. Tam převzal iniciativu Bo Bendsneyder, který cítil šanci dostat se v průběžném hodnocení zase o pořádný kus před Itala Di Giannantonia. Holanďan to ale neměl snadné, protože byl v obležení jezdců jako Oscar Gutierrez a Marc Garcia. Výborně jel také Enzo Boulom nebo dvojice Japonců Ayumu Sasaki a Kaito Toba.

Útok na vítězství v závodě vyšel Bo Bendsneyderovi, který vyhrál rozdílem pouhých padesáti čtyř tisícin před Oscarem Gutierrezem. Třetí v cíli Marc Garcia byl pomalejší jen o jednu desetinu. Fantasticky vyrovnaný závod, protože ještě sedmý v cíli Raul Fernandez ztrácel necelé čtyři desetiny.

Martin Gbelec do závodu startoval dvanáctý a pohyboval se na pozicích od desátého do patnáctého místa. Později se propracoval na jedenáctou příčku a tu si před Omarem Bonolim udržel až do cíle. V průběžném hodnocení má patnáct bodů a je osmnáctý.

Další dva závody má Red Bull Rookies Cup na programu koncem srpna na britském Silverstonu.

Závod Red Bull Rookies Cup (2) – Brno, Česká republika
Neděle, 16.srpna 2015

Průběžné hodnocení Red Bull Rookies Cupu:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist