První závod vyhrál Viu, Salač má jeden bod

V sobotu odstartovali mladí a talentovaní jezdci prvním závodem sezony jubilejní desátý ročník Red Bull Rookies Cupu. Po šestnácti kolech slavil první místo v cíli španělský závodník Aleix Viu, který velmi těsně porazil japonského jezdce Ayumu Sasaki a krajana Raula Fernandeze. Český závodník Filip Slač jel v tomto seriálu svůj premiérový závod a na konto si připsal jeden bod za patnácté místo v cíli.

Po startu vedl závodní pole Raul Fernandez, těsně za Španělem následoval Ayuma Sasaki, Aleix Viu, Rufino Florido, Ai Ogura a Makar Yurchenko. Hned ve druhém kole havaroval vítěz kvalifikace Japonec Kaito Toba. Český závodník Filip Salač startoval šestnáctý, ale do druhého kola už najížděl na bodované čtrnácté pozici.

V čele závodního pole jela šestičlenná skupinky závodníků a jezdci si v jednom kole různě vyměňovali pozice a jedno předjetí střídalo další. Po odjetých pěti kolech vedl Raul Fernandez, druhý byl Rus Yurchenko, třetí Španěl Florido, čtvrtý Japonec Sasaki, pátý Španěl Viu a šestý Japonec Ogura. Filip Salač bojoval o čtrnáctou příčku s Francouzem Alexandre Juanesem.

V polovině závodu už vedl závodní pole Aleix Viu následován Fernandezem a Sasakim. Vedoucí skupina čítala stále šest závodníků a na dohled byl japonský závodník Ogura, jemuž na šestého Yurchenka scházelo necelých osm desetin. Bohužel pro Japonce Oguru závod neměl další pokračování, protože v jedenáctém kole spadl a závod pro něho skončil. Filip Salač byl v tu chvíli třináctý.

V předposledním kole se utrhla vedoucí trojice Viu, Sasaki a Fernandez. Bylo jasné, že tito tři jezdci svedou závěrečnou bitvu o vítězství a pozice na stupních vítězů. V posledních zatáčkách závodu nešli do útoků bezhlavě, závěr ustáli a z vítězství se nakonec radoval Aleix Viu, který porazil těsným rozdílem 0,089 sekundy japonského závodníka Ayumu Sasaki. Třetí Raul Fernandez ztratil na vítězství necelé dvě desetiny. Filip Salač první závod dokončil patnáctý a má svůj první bod.

Druhý závod Red Bull Rookies Cupu je na programu v neděli 23.dubna v 15:30 hodin a sledovat ho můžete živě - ZDE

Red Bull Rookies Cup - Závod (1)
Sobota, 23.dubna 2016 - Jerez, Španělsko

Red Bull Rookies Cup 2016 - Průběžné hodnocení:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist