První závod Rookies Cupu vyhrál Turek Öncü

První závod Red Bull Rookies Cupu odstartoval se zpožděním kvůli přerušení kvalifikace Moto2. Závodilo se na suchém povrchu a z první řady do klání na šestnáct kol startoval Turek Can Öncu, Brit Rory Skinner a Němec Kevin Orgis. Chyběl druhý jezdec průběžného hodnocení Filip Salač, který si v Barceloně zlomil stehenní kost a Japonec Ai Ogura, který má stejný počet bodů jako Salač a rovněž ho vyřadilo zranění z víkendu FIM CEV Repsol Moto3 v Barceloně.

Po dvou odjetých kolech jel na špici závodního pole vítěz kvalifikace Can Öncü. Sekundu za sebou měl Turek Kevina Orgise, který jel ve skupině s Aleixem Viu, Walidem Soppe, Matthiasem Megglem a Rory Skinnerem.

Po pěti kolech vedl Turek Öncü už rozdílem 6,7 sekundy na druhého Matthiase Meggle, který bojoval o pozice na stupních vítězů s Aleixem Viu, Walidem Soppem, Kazuki Masakim, Omarem Bonolim, Kevinem Orgisem a Denizem Öncü.

V polovině závodu byl náskok prvního Cana Öncü na osmi sekundách, takže ten si jel pro plný počet bodů a zda se mu to podaří bylo jen v jeho rukou. Pořádné souboje probíhaly za ním, kde se přibližně deset jezdců snažilo zajet na zbývající dvě pozice stupňů vítězů. Španěl Adrian Carrasco dostal informaci projet boxy za ulitý start. To neudělal, takže uviděl černou vlajku.

Pět kol před cílem se souboje vedoucí skupiny stupňovaly a někdy to už vypadalo na pád některého z jezdců. Skupinku vedl Aleix Viu, který tam měl kontakt s jedním ze svých soupeřů. Na třetí pozici byl Němec Meggle, ale nikdo neměl nic jisté, protože do úniku se jim nedařilo dostat. První Can Öncü udržoval náskok na osmi sekundách celkem s přehledem.

Závod vyhrál Turek Can Öncü náskokem necelých pěti sekund, protože závěr už jel ve velké pohodě. Napínavější byla bitva za ním, kde druhé místo ukořistil Japonec Kazuki Masaki, který porazil rozdílem jednasedmdesáti tisícin Španěla Aleixe Viu. O pozici na stupních vítězů přišel v posledních metrech čtvrtý Němec Meggle a pátý Brit Skinner. Druhý závod je naprogramu v neděli pos končení programu MS silničních motocyklů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist