První místo na startu vybojoval Viu, Salač startuje šestý

Součástí závodního programu v Misanu je také pohárová soutěž Red Bull Rookies Cup. Mladí závodníci na strojích KTM v pátek absolvovali dva volné tréninky a kvalifikaci, která určila pozice na startu jejich jediného závodu víkendu, který se jede v sobotu. Pole position vybojoval Španěl Aleix Viu, šestý odstartuje český závodník Filip Salač, který se do seriálu vrací po zranění.

Šestnáctiletý Španěl Aleix Viu je třetím jezdcem průběžného hodnocení seriálu a potřebuje v posledních třech závodech bodovat co nejvýš, aby měl šanci vyhrát letší jedenáctý roční Rookies Cupu. V pátek v tomto směru vykročil pravou, když vyhrál kvalifikaci časem 1'45,023 sekundy z předposledního kola. Chtěl zajet ještě rychleji, ale to už skončilo pádem. Necelé čtyři desetiny za Španělem je dvojice Japonců Kazuki Masaki a Ai Ogura.

Lídr průběžného hodnocení Can Öncü se do závodu kvalifikoval čtvrtým časem 1'45,796 sekundy a z druhé řady odstartuje společně s patnáctiletým domácím závodníkem Omarem Bonolim a Filipem Salačem. Český závodník je zpátky po zranění nohy a vedl si určitě dobře. Samozřejmě rozhodující je až samotný závod, který má termín startu v sobotu v 16:30 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
delphine přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist