Poslední závod sezony vyhrál Deniz Öncü, Salač byl sedmý

Vítěz letošního ročníku Red Bull Rookies Cupu byl jasný, protože o prvenství rozhodl už v Misanu Can Öncü. V Aragonii šlo o to, kdo získá celkové druhé místo. O to bojoval Denz Öncü, Xavier Artigas a matematickou šanci měl po sobotním DNF také český závodník Filip Salač.

Pozice na startu byly stejné jako v sobotním klání, to znamená, že z první řady startoval Xavier Artigas, Deniz Öncü a Filip Salač. Po startu najížděl do druhého kola jako první Xavier Artigas, druhý Japonec Ryusei Yamanaka, třetí Španěl Adrian Carrasco, čtvrtý Turek Deniz Öncü a pátý jel Salač.

V pátém kole závod vedl Adrian Carrasco, těsně za Španělem jel Deniz Öncü, třetí byl Xavier Artigas, čtvrtý Yuki Kunii a pátý Carlos Tatay. Filip Salač v tu chvíli figuroval na sedmé pozici a na čelo závodu ztrácel osm desetin, to znamená, že byl stále součástí vedoucí skupiny.

V polovině závodu jel na špici Xavier Artigas, jehož těsně následoval Adrian Carrasco, třetí jel Deniz Öncü, čtvrtý Yuki Kunii, pátý Carlos Tatay a šestý byl Filip Salač. Za českým jezdcem jel těsně Garcia, Yamanaka a Can Öncü.

Celé pole drželo více méně pohromadě a v desátém kole závodu jel v jeho čele Xavier Artigas. Na druhé pozici byl Adrian Carrasco, třetí Deniz Öncü, čtvrtý jel Carlos Tatay a pátý Filip Salač. Do posledního kola najížděl první Deniz Öncü, druhý Xavier Artigas a třetí Carlos Tatay. Filip Salač jel sedmý.

Poslední závod sezony vyhrál Deniz Öncü, jemuž se povedlo sezonu dokončit na celkové druhé pozici. Carlos Tatay bodoval druhým místem v cíli, třetí byl Ryusei Yamanaka. Sedmý Filip Salač ukončil své účinkování v Red Bull Rookies Cupu celkovým čtvrtým místem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist