Letošní Red Bull Rookies Cup vyhrál Bendsneyder

Dva závody před koncem sezony má šestnáctiletý Bo Bendsneyder jistotu celkového vítězství v letošním ročníku pohárové soutěže Red Bull Rookies Cupu. Jediný, kdo Holanďanovi ještě dokázal zkřížit cestu byl italský závodník Fabio Di Giannantonio. Ten ale v sobotu havaroval, závod nedokončil a Bendsneyder získal celkové prvenství vítězstvím v závodu. Český závodník Martin Gbelec projel cílem jedenáctý a s šestadvaceti body mu patří průběžná osmnáctá příčka.

Úkolem Itala Fabia Di Giannantonia bylo porazit svého holandského soupeře, protože jedině tak si dokázal zachovat naděje na celkové vítězství. Třebaže startoval až z třetí řady dokázal brzy bojovat o vedení v závodu právě s šestnáctiletým Bo Bendsneyderem. V jedenáctém kole z celkových sedmnácti Ital havaroval a tím skončily jeho veškeré naděje. V průběžném hodnocení je druhý, ale zatím nemá ani to jisté, protože jen třetí Oscar Gutierez ztrácí sedmadvacet bodů a ve hře jich je ještě rovných padesát.

„Byl to náročný závod,“ uvedl po jeho skončení Bo Bendsneyder. „Fabio bojoval opravdu skvěle, tak jak jsem očekával, a mně nezbylo nic jiného než na to pořádně zatlačit, abych se mu pokusil ujet. Když jsem pak uviděl, že spadl a já vyhrál Rookies Cup, nezpomalil jsem, protože jsem to chtěl získat vítězstvím v závodu.“

O druhé a třetí místo v závodu bojoval Raúl Fernández, Ayumu Sasaki a Marc Garcia. Garcia v jednu chvíli málem spadl, tak byl nakonec rád, že závod dokončil s rekordem na kolo čtvrtý. Hodně natěsno probíhal souboj o druhé místo mezi Fernándezem a Sasakim. Nakonec byl úspěšnější Španěl, který japonského závodníka porazil rozdílem dvaačtyřiceti tisícin.

Český závodník Martin Gbelec do závodu startoval sedmý, ale tuto pozici si neudržel a v cíli byl jedenáctý. Na konto si připsal letos potřetí pět bodů a v průběžném hodnocení je osmnáctý. Ve hře je stále padesát bodů, Gbelec umí zajet dobrý závod, takže rozhodně je to jeden z těch jezdců, kteří nás ještě můžou v závěru sezony příjemně překvapit.

Tím, že si dnes zajistil celkové vítězství Bo Bendsneyder samozřejmě šampionát nekončí, protože ve hře je stále druhé a třetí místo. O tyto pozice budou koncem září bojovat jezdci Red Bull Rookies Cupu v posledních dvou závodech roku na okruhu ve španělské Aragonii.

Red Bull Rookies Cup 2015 – Závod
Sobota, 12.září 2015 – Misano, Itálie
race_classification.PDF

Red Bull Rookies Cup 2015

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist