Druhý závod vyhrál Masaki, lídrem zůstává Can Öncü

Druhý závod Rookies Cupu vyhrál na dráze Red Bull Ringu Japonec Kazuki Masaki. Druhé místo obsadil Turek Can Öncü a třetí cílem projel Ai Ogura. V průběžném hodnocení vede Can Öncü náskokem pěti bodů na druhého Masakiho. Dalším závodem je v září San Marino.

Po startu jel na první pozici Deniz Öncü, jehož následoval Kazuki Masaki, Can Öncü, Ryusei Yamanaka a pátý Aleix Viu. Kvůli penalizaci za nezodpovědnou jízdu startoval Ai Ogura ze zadních pozic, nicméně během pár kol se dokázal propracovat do první desítky.

Po pěti kolech vedl Turek Can Öncü, jenž si na druhého Aleixe Viu stačil najet šest desetin. Těsně za Španělem byl Japonec Kazuki Masaki, Ryusei Yamanaka a Deniz Öncü. Ai Ogura už figuroval na páté pozici, sedm desetin za čtrnáctiletým Turkem.

V sedmém kole měl problém Aleix Viu, jehož motorka ho málem vykopla ze sedla. Španěl to sice ustál, ale propadl se až na šestnáctou pozici. Pro třetího jezdce průběžného hodnocení velmi komplikovaná situace. Ai Ogura už figuroval na čtvrté pozici, desetinu za Masakim, Öncü a Yamanakem.

Pět kol před koncem měla vedoucí skupina šest závodníků – Can Öncü, Deniz Öncü, Ai Ogura, Kazuki Masaki, Ryusei Yamanaka a Adrian Carrasco. Na tyto jezdce se později stačil dotáhnout Omar Bonoli, Rorry Skinner a Matthias Meggle.

Druhý závod rakouského víkendu na Red Bull Ringu vyhrál Kazuki Masaki, druhý projel cílem Can Öncü a třetí byl Ai Ogura. Lídrem průběžného hodnocení zůstává Turek Can Öncü.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist