Druhý závod Rookies Cupu vyhrál Japonec Sasaki

V neděli jeli jezdci Red Bull Rookies Cupu svůj druhý závod sezony, který byl stejně napínavý jako ten první. O pozice na stupních vítězů znovu bojovala vedoucí skupinka až sedmi závodníků a plný počet bodů si na konto připsal Japonec Ayumu Sasaki. Druhý projel cílem Španěl Aleix Viu a třetí byl další Španěl Rufino Florido. Český závodník Filip Salač druhý závod kvůli poruše techniky nedokončil.

Krátce po startu vedl závodní pole Raul Fernandez před japonským závodníkem Ayumu Sasakim, třetí jel vítěz kvalifikace Kaito Toba. Filip Salač se po startu propadl na osmnáctou pozici a při nájezdu do druhého kola signalizoval problémy se zadní pneumatikou. Do problémů se ale dostal Japonec Toba, který o něco později v závodu nepokračoval a z Jerezu odjíždí s nulou.

Po pěti kolech vedl závodní pole Japonec Sasaki před Aleixem Viu a Rufinem Florido. Vedoucí skupina měla ale sedm závodníků, takže mimo již zmíněné trojice tam jel Holanďan Walid Soppe, Raul Fernandez, Marc Garcia a Manuel Gonzales. Salač pokračoval na osmnácté pozici a bojoval o sedmnáctou příčku s Američanem Seanem Kellym.

V polovině závodu byl první vítěz sobotního klání Aleix Viu. Na druhou pozici se dostal Raul Fernandez, třetí jel Japonec Sasaki těsně následován Holanďanem Soppem. Vedoucí skupina měla stále sedm členů, kteří si neustále vyměňovali pozice. V závěrečných kolech ze závodu odstoupil Filip Salač, kterému se roztrhl hnací řetěz a závod tak pro českého jezdce skončil.

Druhý závod sezony Red Bull Rookies Cupu vyhrál japonský závodník Ayumu Sasaki, který porazil dvojici Španělů Aleixe Viu a Rufina Florida. V průběžném hodnocení má po pětačtyřiceti bodech dvojice Ayumu Sasaki a Aleix Viu. Filip Salač je průběžně osmnáctý.

Další dva závody sezony jsou na programu ve dnech 25/26.června v Assenu.

Red Bull Rookies Cup - Závod (2)
Neděle, 24.dubna 2016 - Jerez, Španělsko

Red Bull Rookies Cup 2016 - Průběžné hodnocení:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist