V samém závěru Hanika upadl...

Už, už se zdálo, že Karlova aktivní jízda bude odměněna dalším letošním podiem, ovšem z jistého druhého místa našeho jezdce Haniky nakonec nezbylo vůbec nic.

Poleman Hanika odstartoval nejlépe do dnešního assenského závodu na 16 kol a neustále se držel v samém popředí 10-ti členné vedoucí skupinky Red Bull Rookies Cupu 2012. V této přední skupině se neustále střídalo pořadí a tak se zdálo, že se o vítězi rozhodne opět až v samém závěru závodu, teda stejně jako včera. Náš jezdec byl velmi aktivní a hodně často byl na prvním místě celého startovního pole. Vzájemnými souboji na špici se za elitní Top-10 dotáhli i další jezdci, takže vedoucí skupina byla hodně početná a čítala prakticky všechny jezdce, kteří ještě v závodě pokračovali.

Sedm kol před koncem se na čele vytvořila 5-ti členná skupina ve složení Hanika, Öttl, Alt, Martin a Ramirez, ovšem o 2 kola později bylo především zásluhou Manziho opět vše pohromadě.

O vítězi dnešního závodu se tedy rozhodovalo mezi devítkou jezdců a do posledního kola vjížděl na čele Alt před Hanikou, Ramirezem a Öttlem. V polovině závěrečného okruhu šel náš jezdec do čela, před poslední šikanou byl na druhém místě, bohužel ale narazil z levé strany zezadu do motocyklu Němce Alta a ošklivě přes své přední kolo udělal doslova "saltomortale" a bylo tak po nadějích na zasloužené stupně vítězů. Vyhrál tedy stejně jako včera německý jezdec Florian Alt, druhý dojel Španěl Marcoz Ramirez a třetí skončil další Němec Phillip Öttl.
V průběžném pořadí se dostal do čela dvojnásobný assenský vítěz Alt (133 bodů), který tak bodově překonal svého krajana Öttla (125), když třetí je Nizozemec Deroue (107). Český jezdec Karel Hanika (64) klesl na místo 7.
"Měl jsem výborný start, byl jsem první a během závodu jsem se držel na předních pozicích a nejel jsem v žádné křeči, takže jsem počítal, že dojedu první nebo druhý. Bohužel došlo ke kontaktu mé přední brzdy s Altovým motocyklem. Najednou jsem vyletěl a nic dál už si nepamatuji. Bolí mě záda, jinak jsem v pořádku a těším se na Sachsenring, kam odjíždíme přímo z Assenu", řekl našemu webu Karel Hanika.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist