Rookies Cup s Karlem Hanikou ve vedení

Do Německa přijíždí juniorský šampionát Red Bull Rookies Cup, aby v krátké době od Assenu absolvoval čtvrté kolo šampionátu, které nabízí celkem dva závody. Ten první startuje v sobotu 13.července v 16:30 hodin a druhé klání je na programu v neděli 14.července v 15:30 hodin.

Lídrem šampionátu je český motocyklový závodník Karel Hanika. Sedmnáctiletý talent z Brna získal v posledních šesti závodech celkem 135 bodů za tři první a tři druhá místa. Skvělá bilance dává českému jezdci velké šance letošní ročník vyhrát a získat tak rozumnou výchozí pozici pro vstup do světového šampionátu. Nicméně do konce sezony nám ještě zbývá odjet osm závodů, takže zatím není nic jistého.

Právě to si bude říkat druhý v pořadí Jorge Martin, který teď na Haniku ztrácí dvaačtyřicet bodů. Španěl si v Assenu v obou závodech dojel pro umístění na stupních vítězů, ale vyhrát závod, znamenalo porazit českého závodníka a to se mu nepodařilo. V Německu má další příležitost ztrátu na vedení snížit a je jasné, že se o to pokusí.
Vedoucí trojici průběžného hodnocení uzavírá Ital Enea Bastianini. Patnáctiletý rodák z Rimini ztrácí na druhé místo osmadvacet bodů a jeho náskok na čtvrtého Bradley Raye je devět bodů. Souboj o průběžné třetí místo je tak velmi vyrovnaný, protože pátý Turek Toprak Razgatlioglu je jen jedenáct bodů pozadu.

Jednotlivé závody, které jezdci Red Bull Rookies Cupu pojedou o víkendu na Sachsenrigu lze sledovat buď v přímém přenosu na televizi Nova Sport nebo www.redbull.tv.

Průběžné hodnocení Red Bull Rookies Cup 2013 - zde

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist