Red Bull Rookies Cup v Brně

Do domácího prostředí přijíždí ve vedení průběžného hodnocení český motocyklový závodník Karel Hanika, jenž má letošní ročník juniorského šampionátu velmi dobře rozjetý a po osmi odjetých závodech vede před druhým Jorge Martinem náskokem dvaačtyřiceti bodů.

Do konce sezony juniorského šampionátu zbývá celkem šest závodů, takže zatím nemá nikdo nic jisté a je třeba do každého závodu nastupovat s plným nasazením. Karel Hanika má nyní výhodu domácího prostředí, kde bude chtít předvést svůj nesporně velký talent nejen všem fanouškům, ale také potenciálním zájemcům z řad týmů Moto3.

„Je to pro mě pochopitelně vrchol letošní sezóny,“ uvedl na svých webových stránkách Karel Hanika. „Chtěl bych zde získat Pole position, zajet nejrychlejší kolo v závodě a být odmávnut šachovnicovým praporkem jako první v cíli. Zda je pro mě znalost domácí tratě velkou výhodou, se nedá zrovna říci.“

„Ostatní soupeři si ji jistě velmi rychle naučí taky, tak to ostatně dělám i já, na pro mě neznámých tratích. Ale domácí prostředí je pro mě určitě dodatečnou motivací, a ačkoliv bych vzhledem k aktuálnímu bodovému stavu mohl jet třeba pouze takticky na co největší zisk bodů, tak jak se znám, budu určitě závodit naplno o vítězství.“


Český závodník v úvodní části sezony vyhrál čtyři závody, třikrát skončil druhý a jednou nebodoval, když nedokončil závod na Sachsenringu. Pokud si tuto výkonnostní bilanci Karel Hanika udrží, má velkou šanci na zisk letošního titulu, který z českých jezdců naposledy vyhrál v roce 2009 Jakub Kornfeil.
Na druhém místě průběžného hodnocení je Španěl Jorge Martin. Ten měl velkou možnost výrazně snížit náskok českého závodníka v Německu, když první závod, kde Hanika nebodoval, vyhrál. Jenže pak Španěl zaváhal, když druhý závod nedokončil, Hanika v něm slavil vítězství a získal výhodu zpátky. Tady je ovšem vidět, jak rychle se může změnit situace v hodnocení jezdců. Třetí je před závodem v Brně Ital Stefano Manzi, který má na Španěla ztrátu jednatřicet bodů.

Red Bull Rookies Cup má nyní poměrně dost nabitý program, protože tuto sobotu pojedou mladí jezdci závod v Brně a příští týden mají dva závody na okruhu v Silverstonu. Pak následuje týden přestávka a další závod v Misanu na pobřeží Jadranu. Šampionát skončí koncem září dvěma závody na španělském okruhu Motorland Aragón.

Sobotní závod je možné sledovat v přímém přenosu na stanici Nova Sport nebo na Red Bull TV.

Průběžné hodnocení Red Bull Rookies Cup 2013 - ZDE

Časový harmonogram Red Bull Rookies Cupu v Brně:

Pátek, 23.srpna 2013

Volný trénink           Red Bull Rookies Cup           11:55 – 12:25


1. kvalifikace           Red Bull Rookies Cup           16:05 – 16:35
2. kvalifikace           Red Bull Rookies Cup           17:35 – 18:00

Sobota, 24.srpna 2013

Závod                       Red Bull Rookies Cup            16:30

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist