Martin má pole position, titul může slavit v sobotu

Španělský závodník Jorge Martin je vedoucím jezdcem průběžného hodnocení seriálu Red Bull Rookies Cup 2014 a v jediném závodu, který mají talentovaní jezdci v Misanu na programu, může oslavit zisk titulu ještě před dvojicí posledních klání v Aragonii. Čech Martin Gbelec do závodu odstartuje jednadvacátý.

Šestnáctiletý Jorge Martin je velmi blízko triumfu zásluhou náskoku, který si do této chvíle vytvořil a jenž nyní představuje devětačtyřicet bodů. Vzhledem k tomu, že do konce sezony je k dispozici maximum pětasedmdesáti bodů, bude muset Martin v sobotním závodu porazil průběžně druhého Joana Mira a nemůže si příliš daleko nechat poodjet také Itala Stefana Manziho. Pokud to zvládne, může slavit už v Misanu.
Deštivý pátek sice Martinovi přinesl první místo na startu, ale nejlepší den to pro něj rozhodně nebyl. „Nebylo to ono, dvakrát jsem spadl. Naštěstí jsem se nezranil a ani moc nepoškodil motorku. Je dobré, že mám první místo na startu a třebaže nemáme žádné nastavení pro suchou trať, neměl by to být až tak velký problém. Bude to jako Mugello,“ dodal s úsměvem, protože právě tam vyhrál závod, který následoval po deštivých trénincích.

Druhé místo v první řadě si na mokré dráze okruhu v Misanu vybojoval Australan Olly Simpson, třetí startuje Joan Mir, největší soupeř Jorge Martina. Ital Stefano Manzi do závodu vyrazí až z třetí řady devátý, což mu jistě nezabrání, aby v domácím klání, kde ještě může zastavit Martina v cestě za titulem, nepodal takový výkon, který by třeba ve finále znamenal i vítězství.
Český závodník Martin Gbelec si v Misanu dojel pro jednadvacátý čas, na pole position ztratil sedm sekund a do závodu odstartuje ze sedmé řady společně s devatenáctým Španělem Oscarem Gutierrezem a dvacátým Jihoafričanem Darrynem Binderem.

Závod Red Bull Rookies Cupu má v Misanu 17 kol a je na programu v sobotu 13.září 2014 v 16:30 hodin. V přímém přenosu jej vysílá televizní stanice Nova Sport.

Red Bull Rookies Cup 2014 – kvalifikace

pátek, 12.září 2014 – Misano, Itálie
Red Bull Rookies Cup_Misano_QP_2014.PDF

Red Bull Rookies Cup_Misano_Start Grid_2014.PDF

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist