Zpráva o PČR Supermono

Jak jsem slíbil po závodech na Hungaroringu, přinášíme vám zprávu o závodě přeborové třídy Supermono, kterou pro nás, fanoušky závodů silničních motocyklů, připravil Rejmondo.

1. HUNGARORING 23.-25.4.2004
Do prvního tréninku vyjeli jezdci za slunečného počasí. Od počátku se na čele osmičlenného pole jezdců usadil Libor Kamenický.(obhájce Martin Kamenický pro nemoc nestartoval) Tréninky i závod se jel dohromady s maďarskou třídou supersport 400, ale pro lepší orientaci ji neuvádím ve výsledcích.
Druhý trénink se jel v sobotu za deště a objevil se v něm největší konkurent na vítězství – hustopečský Radim Halm na Yamaze (přezdívaný Sodom). Byl tak nažhaven, že si „ustlal“ ještě v prvním kole a tudíž neměl žádné měřené kolo, stejně jako Křen, který měl problém se spojkou. Oba si podali žádost o umožnění startu a té bylo (celkem překvapivě) vyhověno. Horší byla skutečnost, že počasí narušilo celkový harmonogram závodů a start třídy supermono se přeložil ze soboty až na neděli a jako poslední!!!
Díky spoustě havárií se nedělní program protáhl tak, že jsme startovali s dvouhodinovým zpožděním, počasí dobré bez deště, ale vypadalo to na dodatečnou montáž osvětlení. Na roštu chyběl Němec Wilhelm pro technické potíže. Od startu šel do vedení Libor a bez problémů ho udržel až do cíle. Hned v prvním kole upadl Schmidt a ve druhém odstoupil Křen (zase ta spojka). Za Liborem se ustálilo pořadí Cserer, Zörnweg, Kružík, Halm – který postupoval dopředu jak nůž máslem, Medek a poslední Svoboda na loňském mistrovském stroji Martina Kamenického. Jediná zajímavost závodu byla jízda Sodoma, který se dostal až za Liborova záda, na druhé místo. V posledním kole se ještě Svoboda dokázal přehoupnout před Medka. Odměnou třem nejlepším byl, kromě bodů, pouze věnec. Na pohár a „šampaňské“ jaksi nezbylo. Výsledky kvalifikačních tréninků
Výsledky závodu
Celkové pořadí PČR Z Hungaroringu: Rejmondo

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist