Změna na okruhu TT Assen

Holandský okruh TT Assen bude mit od roku 2006 délku pouze 4 750 metrů.

Holandský okruh TT Assen během posledních šesti let investoval do své modernizace celkem 35 milionů Euro. V září letošního roku zahájí přestavbu tribuny u cílové šikany. Tato tribuna bude zdvižená do vzduchu a bezpečnostní zóna dráhy bude prodloužena nestandardně až pod tuto tribunu.
Nyní však představitelé okruhu TT Assen oznámili, že od září roku 2005 zahájí velmi rozsáhlou modernizaci, která povede ke zkrácení legendárního okruhu, jenž tak přijde o statut nejdelší dráhy Grand Prix. Ze současných 6 027 metrů se po úpravě severní části stane 4 750 metrů dlouhý okruh. Znamená to, že od roku 2006 se namísto 19 kol závodu MotoGP, pojede kol 24.
Představitelé okruhu si od kratšího okruhu slibují větší přitažlivost pro diváky, kterým modernizace přinese vedle úpravy okruhu také nové parkovací plochy pro 7 000 automobilů, ale i velké zábavní centrum s mnoho atraktivními doplňky (hotel, restaurace, americké kuželky, letecký simulátor, taneční sál, motokárová dráha, motocyklové muzeum, zdravotní centrum a mnoho rychlých občerstvení).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist