Zlatá řídítka - Nominováno je 35 motocyklových závodníků, nově motocykl roku

Odborná porota složená převážně z motoristických novinářů rozhodne o vítězi 13. ročníku ankety Zlatá řídítka 2018 o nejlepším českém motocyklovém závodníkovi. Novinkou je zapojení motoristické veřejnosti do hlasování. Stejně jako u ostatních kategorií Zlatého volantu připadnou porotě dvě třetiny podílu na výsledku, fanouškům hlasujícím na internetu pak jedna třetina. Pořadatelé navíc přidali jednu úplně novou kategorii, ve které rozhodne jen a pouze veřejnost – Zlatý motocykl roku.

„Loňský ročník Zlatého volantu byl první v naší režii. Zaznamenali jsme velký zájem fanoušků i závodníků o Zlatá řídítka. Chtěli jsme motorkářům vyjít vstříc třeba tím, že jim přidáme novou kategorii, která bude čistě o motorkách. Zážitkem pro všechny fanoušky motocyklového závodění jistě bude také účast slavného brazilského závodníka MotoGP Alexe Barrose,“ říká výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová.

Fanoušci mohou hlasovat od začátku prosince do 21. ledna na webových stránkách www.zlatyvolant.cz. Výsledky celé ankety budou odtajněny až na únorovém galavečeru. Jeden člověk, resp. jedna IP adresa, může hlasovat jednou v každé z přístupných kategorií. Do Zlatých řídítek je napříč motocyklovými disciplínami do soutěže nominováno 35 jezdců. Nechybí mezi nimi ani obhájce loňského vítězství, plochodrážník Václav Milík, ani další vítězové předchozích ročníků jako Libor Podmol, Karel Abrahám nebo Jakub Kornfeil. Cena Elišky Junkové je spojena s nejlepší závodnicí roku, kde má svět dvou kol rovněž bohaté zastoupení.

„Hlasování veřejnosti nás již během prvních pár dnů provozu přesvědčilo o tom, že zájem je opravdu velký. Apelujeme na všechny fanoušky, aby své favority podpořili svým hlasem, protože vše nasvědčuje tomu, že hlas veřejnosti bude na miskách vah velmi důležitý,“ dodává Jana Svobodová.

Kategorie Zlatý motocykl roku je úplnou novinkou. Jen a pouze fanoušci rozhodnou o vítězi ankety, do které je nominováno 17 modelů, mezi kterými nechybí modely od Harley Davidson, BMW a dalších značek z celého světa. Také toto hlasování probíhá na webu Zlatého volantu. Fanoušci motorek mohou hlasovat také v kategorii Motoristická událost roku, kde jsou mezi nominovanými brněnské závody MotoGP nebo WorldSBK, pardubická Zlatá přilba nebo 115. výročí značky Harley Davidson.

Slavnostní galavečer za účasti několika VIP osobností z oblasti motorsportu včetně Alexe Barrose, kterému bude udělena čestná cena za celoživotní přínos motorsportu, se uskuteční 20.února v prostorách Pragovka Art District v pražských Vysočanech. Lístky jsou již v prodeji, veškeré informace jsou k dispozici na stránkách pořadatele.

Další šanci pro motocyklovou scénu představuje soutěž Zlaté oko pro nejlepší motoristické fotografie. V tuto chvíli probíhá přihlašování snímků do soutěže a bude pokračovat až do konce ledna. Držitelem ceny Zlaté oko z předchozího ročníku Zlatého volantu je Jan Stárek se svým portrétem Valentina Rossiho. Od roku 2005, kdy Zlaté oko odstartovalo, motocyklové snímky Zlaté oko ovládly hned pětkrát.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist