Zemřel Doriano Romboni

Bývalý jezdec seriálu Grand Prix Doriano Romboni zemřel v sobotu odpoledne na následky zranění, která utrpěl pádem v tréninku na závod nejsilnější kubatury v Sic Supermoto Day, který se o tomto víkendu jede na počest Marca Simoncelliho v italské Latině.

Čtyřiačtyřicetiletý Doriano Romboni v tréninku ztratil kontrolu nad motocyklem, spadl a dostal se do kontaktu s jezdcem za sebou, který již neměl šanci zareagovat. Itala pak letecky přepravili na jednotku intenzivní péče nemocnice Santa Maria Goretti, kde navzdory maximální péči zdravotního personálu o něco později svým zraněním podlehl.

Neuvěřitelné na tom všem je, že Ital přišel o život v události, která se již druhým rokem jela na památku Marca Simoncelliho, který za velmi podobných okolností tragicky zemřel v roce 2011 na okruhu v Sepangu.

Ital Doriano Romboni závodil v mistrovství světa silničních motocyklů v letech 1989 až 1998. Z toho byl celkem dva roky jezdcem 125ccm kubatury, dalších pět let jezdil čtvrtlitry a necelé tři roky působil v královské kubatuře. Celkem vyhrál šest Grand Prix a dvaadvacetkrát se umístil na stupních vítězů. V letech 1999, 2000 a 2004 pokračoval v mistrovství světa superbiků. Pro rok 2014 se s ním počítalo do role technického koordinátora týmu Team Italia Moto3.

Osmého prosince by Doriano Romboni oslavil pětačtyřicet let.

Poslední rozloučení s Dorianem Rombonim je v úterý 3.prosince v 15 hodin ve farnosti Ceparana, provincie La Spezia, Itálie.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist