Ze silnice na okruh!

Myšlenka Okruhových dnů na SPZkách vznikla u Okruhářu.cz před více jak dvěma roky. Setkávali se stále více s dotazy motorkářů, kde a jak si mohou bezpečně vyzkoušet jízdu na okruhu pod vedením zkušených instruktorů. Motorkáři často řešili obavy z toho, že se setkají na dráze se zkušenými jezdci či trénujícími závodníky. Proto se rozhodli, že umožní jízdu na okruhu komukoliv a udělají ho co nejvíce bezpečný.

Co si budeme nalhávat. České silnice a běžný provoz jsou pro pořádnou jízdu na motorce docela nebezpečné. Stavem českých silnic počínaje a chováním některých řidičů konče.

Reálně je jen jedno místo, kde si lze naplno užít svoji motorku, a to je právě okruh. Kluci z Brna mají tohle hluboko uložené. Starý Masarykův okruh tam začíná na kraji města a prolíná se až skoro do samého centra města. Ti šťastnější z nich ho jezdí každý den v rámci cesty do práce. Ten kdo ví, co se tam v minulém století dělo, nemůže zůstat úplně klidný, když projíždí slavnou Farinovou zatáčkou nebo prostory starého paddocku poblíž městské části Bosonohy. Historie na vás dýchá z každého metru asfaltu a pro mnohé je to místo až posvátných rozměrů. Svoji úctu ke starému a novému okruhu vyjádřili tímto krátkým filmem.



Na registraci za výhodnou ceny zbývá už jen pár dní. Pokud si chcete vyzkoušet okruh – a to ten nejlepší široko daleko – Automotodrom Brno, tak neváhejte a registrujte se zde: http://www.okruhari.cz/okruhovy-den.html
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist