Závodní střely na pražských výstavách

Sériové mašiny hrávají na jarní výstavě vždycky první housle. Nicméně fanoušci jedné stopy se každý rok těší také na našláplé závoďáky, které jsou jakousi třešinkou na dortu. Letos však bylo dortíků bez třešinek nezvykle dost… Podívejme se alespoň na některé racingové speciály.

Grand Prix bylo v Letňanech zastoupeno strojem třídy Moto2 Káji Abraháma. Asi si všichni pamatujete tu loňskou melu ve Valencii, kdy se po dramatických soubojích prohnal cílem první Abája na motocyklu FTR.
Na expozici německého výrobce BMW mohli fanoušci silničních okruhů omrknout litřík Michala Filly S1000RR, v jehož sedle si loni vyjel titul Mistra republiky. Další „báwo“ bylo k vidění v Holešovicích. Jednalo se o nářadíčko Michala Salače juniora.
Stánek našeho portálu Motorkáři.cz byl zkrášlen „nedostatkovým zbožím“ Kawasaki ZX-10R. Tuhle Kawu bude letos po okruzích prohánět Tomáš Mikšovský.
Na holešovický Motocykl přilákal hodně návštěvníků především megastroj FGR Midalu. Vedle něj postávala silniční pětadváca FGR 125GP, která stále hledá svého ridera pro nastávající sezonu 2011.
Ani nářadíčko našeho specialisty přírodních okruhů Indiho Dokoupila nezůstalo doma. Indy vyslal do Letňan svou „zkušenou“ šestistovku Hondu CBR 600RR.
Mimo silniční rakety bylo možné prohlédnout také závoďáky, které neznají slovo brzda. Ano, jedná se o speciály ploché a ledové dráhy.
KTM přivezla do Prahy enduro EXC-F 350 Factory, které je zatím záležitostí pouze jejich továrního enduro týmu. Tohle endurko bude letos v Mistrovství světa honit několikanásobný světový šampión David Knight. Příštím rokem by se pravděpodobně měla třiapůle objevit jako sériový stroj, který doplní čtyřtaktní řadu oranžových endur EXC. Na stánku rakouského výrobce se předvedly také motokrosové repliky KTM 350 SX-F a 250 SX-F Mistrů světa Cairoliho (MX1) a Musquina (MX2).


Další fotografie

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)
Radek Lavička - (Odebírat články autora)
Bohumír Špaček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist