Závod šampiónů za Daviese pojede Simeon, v sestavě je také Abraham

O nadcházejícím víkendu je pro všechny fandy značky Ducati velký svátek, protože na okruhu Marca Simoncelliho v Misanu bude probíhat letošní ročník World Ducati Week (WDW) 2018. Akce je v termínu od 20. do 22.července a její součástí bude Závod šampiónů, kde je mezi dvanácti vybranými jezdci také český závodník Karel Abraham.

Součástí třídenní akce WDW 2018 je Závod šampiónů, kde Ducati představí nový model Panigale V4 S v limitované edici. Tyto motorky budou v barvách jezdců, kteří s nimi pojedou závod a budou podobné barvám z jejich příslušných šampionátů MotoGP nebo WorldSBK. Na motorce bude jméno a startovní číslo jezdce, na palivové nádrži pak před startem jezdcův autogram.

Tuto jedinečnou edice třinácti strojů (12+ stroj Daviese) posléze Ducati vydraží na eBay ve veřejné dražbě. Pro fanoušky ideální šance získat motorku v barvách jezdce, jemuž fandí a navíc s certifikátem pravosti podepsaným přímo Claudio Domenicalim, šéfem Ducati Motor Holding. Veřejná aukce začíná 21.července v 18 hodin a končí 28.července v 18 hodin.

A kdo startuje v Závodu šampiónů? Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo, Danilo Petrucci, Jack Miller, Marco Melandri, Michael Rinaldi, Michele Pirro, Karel Abraham, Tito Rabat, Xavier Simeón, Xavi Forés a hvězda Troy Bayliss.

Měl startovat také Chaz Davies, jezdec tovární stáje Ducati WorldSBK, jenže Velšan si teď při tréninku na kole zlomil klíční kost a v závodě ho nahradí Xavier Simeon z MotoGP. Davies nicméně bude v Misanu přítomen na různých akcích s fanoušky a sponzory.

Závod šampiónů je v sobotu 21.července s termínem startu ve 13 hodin. Živě přenos vysílá SKY Sport Italia.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Lech přispěl 2 Kč
Venca.. přispěl 2 Kč
karbusicky přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist