Závěrečný spurt

Valentino Rossi, Daniel Pedrosa a také Andrea Dovizioso si během 11 závodů vybojovali příjemný bodový náskok.

Závěrečný spurt
Za dva měsíce bude mistrovství světa silničních motocyklů 2004 už pouhou historii. Ale až do tohoto okamžiku budou moci ještě diváci obdivovat své idoly a hvězdy během pěti závodů.
Vedoucí jezdci průběžného pořadí mistrovství světa si vybojovali během dosavadních odjetých závodů sice malý, ale velmi příjemný náskok před soupeři. Ale rozhodnuto ještě určitě není. Valentino Rossi má náskok 29 bodů, Daniel Pedrosa 27 a Andrea Dovizioso 20.
Ze všech tří lídrů dokázal ovšem na 4,182 km dlouhém Autodromo v Estorilu svoje mistrovské kvality pouze Rossi. Ačkoliv nastupoval na start handikepován nejen problémy s podvozkem a i s nižším výkonem motocyklu než soupeři, tak suverenním způsobem vyhrál letos už pošesté a své soupeře doslova a do písmene deklasoval. Tři další závody, to znamená Japonsko, Malajsie a Australie jsou Rossiho oblíbenými okruhy, zatímco Katar je nejen pro něho velká neznámá. Ale titul mistra světa má Rossi po vítězství v Estorilu na dosah ruky.
Nová hvězda dvěstěpadesátek Daniel Pedrosa si určitě nebude chtít nechat vzít od úst hustě máslem namazaný chléb, ačkoliv právě v Portugalsku ukázal 18-ti letý Katalánec poprvé v této sezóně malou slabinu. Ovšem až na továrního jezdce Aprilie, tedy Argentince Sebastiana Porta, který v posledních čtyřech závodech byl bodovou jedničkou (ale Pedrosa má na něho náskok 36 bodů), se ostatních konkurentů příliš obávat nemusí.
Podobně se může cítit i Andrea Dovizioso ve stopětadvacítkách. Tovární jezdec Hondy zažil v Estorilu smolný den. Defekt zadní pneumatiky v době, kdy Dovizioso vedl závod, potká motocyklového závodníka velmi zřídka. Hector Barbera, který je nyní o 20 bodů druhý a v Portugalsku vyhrál, má sice jistě určitou šanci. Také další tovární Aprilie pilotovaná ex-mistrem světa Locatellim má ještě určitou šanci. Ovšem italský mladík Dovizioso proplouval dosavadními nástrahami letošní sezóny tak suverenně, že dle mého názoru si místo na slunci nedá také nikým vzít.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist