Zajímavosti z Paddocku

Několik zajímavých aktualit z depa Mistrovství Světa silničních motocyklů.

# Jeremy McWilliams absolvoval v Sepangu svou 100. GP v nejvyssi obsahove tride.
# Valentino Rossi nadale zvysil svuj naskok v soutezi o BMW Z4 a vede pred Maxem Biaggim o 2,7 sec. a pred Loris Capirossim o 4,2 sec.
# Noriyuki Haga jedna s Ducati o roce 2004 a to v pripade, ze by ho Aprilia vyhodila, chtel by jet bud britske ci americke superbikove mistrovstvi.
# V treninku v Sepangu spadli nasledujici jezdci: Azuma, di Meglio, Bianco, Perugini, Lüthi, Poensgenova, Elias, Stoner, Corsi (v zavode pro zraneni nestartoval), Locatelli, Borsoi, Bayliss, Melandri, Jacque (i on musel zapomenout na start v nedelnim zavode), Gibernau, Checa, Guintoli, Rolfo, Faubel, Bautista (2x), Bataille, Nigon, Poggiali, Pesek, Cechinello, Porto a Debon.
# Kenny Roberts dostava v tymu Suzuki priblizne 2,5 milionu dolaru rocne, to znamena zatimni prumernou gazi 250 000 dolaru za 1 mistrovsky bod.
# V nejnizsi obsahove tride jezdi 6 pilotu mladsich 17 let a to Lorenzo, Barbera, Corsi, Simon, Simoncelli a di Meglio (ten dokonce bude mit 17. unora teprve sestnact let), pricemz prvni dva jmenovani se uz stali vitezi GP.
# Valentino Rossi jel letos uz posedme z Pole Position a po dvacate po sobe stal na stupnich vitezu.
# Valentina Rossiho doprovazela v Sepangu jeho matka a k tomu se vyjadril novopeceny svetovy sampion nasledovne: "Normalni cast me rodiny je zde, Graziano nikoliv".
# Zatimco soucasna nabidka pro Rossiho smlouvu na rok 2004 cini 9 milionu Euro, tak ve svem prvnim roce za Aprilii (v roce 1996) dostal "celych" 15 tisic Euro.
# Cela akce ve vezenskych uborech Rossiho Fan - Clubu pri "cestnem" kole mela znamenat jedine, konecne se osvobodit z vezeni Hondy.
# Take Troy Corser by se rad vratil do GP, nejradeji v sedle Aprilie.
# Peter Clifford a jeho staj Harris - WCM je take nazyvana jako Minardi na dvou kolech a to jeste nedavno slavila s Garry McCoyem v sedle tri vitezstvi v nejsilnejsi kubature.
# Steve Jenkner a Gabor Talmasci jeli prvni destivy trenink v Sepangu na suchych pneumatikach (30. a 33. - tedy posledni misto), nebot mokre Dunlopy v tu dobu jeste cestovaly mezi Motegim a Sepangem a do depa se dostali az v patecnim odpoledni.
# Christian Gemmel je po 14. ze 16. GP jako druhy nejlepsi evropsky privatni jezdec Hondy na 18. miste prubezneho hodnoceni a z tohoto duvodu ma uz take jiste misto ve startovni listine pro rok 2004.
# Jaroslav Hules podle vlastniho vyjadreni jel prilis tvrde pneu, coz byla hlavne v prvnich trech, ctyr kolech velka chyba.
# Naposledy pred Mikou Kalliem stal finsky pilot v nejnizsi tride na stupnich vitezu v roce 1982 pri domaci GP v Imatre, tehdy to byl Johnny Wickström, skoncil v desti treti za Palazzesem a Auingerem.
# Ackoliv se Roberto Locatelli stale zlepsuje a nyni skoncil 10., hleda se uz jeho nastupce do tymu KTM.
# Takovou prohru Aprilia dlouho nepamatuje, aby nejlepsi jezdec v cili 125 ccm na italskem stroji byl az 6.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist