Začala TT Isle of Man

V sobotu začala závodem litrových motocyklů slavná TT Isle of Man, které předcházelo v trénincích smrtelné zranění.

Rok se sešel s rokem a tak je zde opět týden vyplněný závody motocyklů na nejslavnějším a především na nejstarším okruhu světa. Je zde týden kdy se jedou slavné závody TT Isle of Man. Již v minulém týdnu jsem vás informoval o tragické havárii Davida Jefferiese, který podlehl následkům střetu s telegrafním sloupem. Závody však pokračují i přes tuto nehodu a již v sobotu měly na programu první ostré klání, které zahájili jezdci třídy TT Formula One, tedy jezdci na litrových motocyklech.
Závod této třídy se stal jasnou záležitostí Adriana Archibalda na stroji Suzuki GSX-R1000, který vedl od svého prvního kola až po to poslední kolo na tomto náročném, víc jak šedesátikilometrovém okruhu. Populární “Archie“ zvítězil s průměrnou rychlostí 123,18 mph (cca 197,1 km/h) a své vítězství ihned po závodu věnoval svému kamarádovi a bývalému týmovému kolegovi Davidu Jefferiesovi.
Na druhém místě se umístnil v závodě, který se jezdí tradičně ne s hromadným startem, ale jezdci jsou vypouštěni ve dvojicích, Ian Lougher (+1:14,8 min.) na stroji Honda VTR 1000 SP2. Třetí místo nakonec patřilo i přes několik problémů s pneumatikami dalšímu britskému jezdci Johnu McGuinnessovi (+2:19,8 min.) který je specialistou především na tento obávaný okruh.
Na dalších, nepódiových místech dokončili závod čtvrtý Jason Griffiths, pátý Ryan Farguhar a šestý Shaun Harris.
O dalších závodech TT Isle of Man, které se jedou v těchto dnech, vás budu na těchto stránkách informovat.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist